Nazilli Belediye Tiyatro Salonu'nda verilen konserde sahne alan Türk Halk Müziği Öğretmenler Korosu, Koro Şefi Mustafa Dinçkol'un yönetiminde ve Nafiz Gürsan'ın sunuculuğunda iki bölümde 16 eser seslendirdi. Konserin ilk bölümünde “Yurdum insanının yüreğinden kopup gelen Türk halk müziğimizin ezgilerini” ikinci bölümde ise “Türk sanat müziğinden seçme eserler” yer aldı.
Öğretmenler korusunu Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Nazilli Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yaşar Özen, Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Gültekin Kılınç, okul müdürleri ile yüzlerce vatandaş izledi.
Konserin sonunda bir konuşma yapan Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan “Öğretmenlerimizin Öğretmenlerimiz bu güzel günde bizlere seslendirdikleri eserlerle bizleri günün yorgunluğundan ve stresinden uzaklaştırdılar sizler adına kendilerine teşekkür ederim” dedi ve çiçeklerini vermek üzere Başkan Alıcık"ı, Başsavcı Ramazan Solmaz ve Ticaret Odası Başkanı Gültekin Kılınç"ı sahneye çağırdı.
Çiçeklerini verdikten sonra koronun ve vatandaşların isteği üzerine protokol “Çile Bülbülüm” adlı eseri koroyla beraber söylediler. Konser sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan öğretmenlere ve protokol üyelerine Nazilli Öğretmen evinde çorba ısmarlayarak günü tamamladılar.