Adapazarlılar yoğun koku üzerine, doğalgaz hattında kaçak olduğunu sanarak vanaları kapattı.

Adapazarı'nda Yeni Yerleşim Bölgesi"ndeki doğalgaz hattında olası kaçakları tespit etmek amacıyla Camili Mahallesi"nde bulunan hattaki doğalgaz kimyasal madde ile kokulandırdı. Bu amaçla doğalgaza çürük sarımsak kokusunu andıran kimyasal madde katıldı. Ancak cihazla otomotik olarak verilen kimyasal maddede dozaj fazla kaçırılınca bir anda doğalgaz yanan tüm evleri koku kapladı. Korku içerisinde kalan aboneler vanaları kapatıp AGDAŞ"ın yanı sıra Emniyet Müdürlüğü"nü de arayarak ihbarda bulundu.

"ENDİŞEYE GEREK YOK"

AGDAŞ ekipleri de ihbarların geldiği evlere giderek araştırma yaparken, Adapazarlılar yaşadıkları panik nedeniyle soğuk bir akşam geçirdi. AGDAŞ Genel Müdürü Kenan Demir yapılan çalışmanın tamamen doğalgazı kokulandırma çalışması olduğunu belirterek şöyle dedi:

“Büyütülecek ve endişelenecek bir şey yok. Sadece kokulandırma yaptık. Doğalgaz hattına koku verirken makine kimyasal maddeyi fazla kaçırınca bu durum yaşandı. Bir gün sonra bu sorunu gideririz. Halkın endişe etmesine gerek yok. Ekiplerimiz sürekli olarak hattı kontrol ediyor.”