Van'da 23 Ekim'de 7.2, Hakkari Yüksekova'da ise 27 Ekim'de 5.4 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.
 
HAKKARİ’de bugün saat 13.43’de merkez üssü Çukurca İlçesi’nin Gündeş Mevkii olan 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sırasında Hakkari’deki okullarda bulunan öğrenciler, panikle dışarı çıktı. Bazı öğrenciler gözyaşlarına boğulurken, sarsıntının hasara yol açıp açmadığı araştırılıyor.
 
ÖĞRENCİLER PANİK YAŞADI
 
Hakkari, bugün saat 13.43’de merkez üssü Çukurca’nın Gündeş Mevkii olan Richter ölçeğine göre 4.8 büyüklüğündeki depremle sallandı. Deprem, Çukurca, Hakkari, Şemdinli ve Yüksekova’da da hissedildi. Yerin 8.6 kilometre derinliğinde meydana gelen depremle birlikte vatandaşlar panik halinde kendilerini dışarıya attı. Hakkari’de 23 Nisan İlköğretim Okulu’nda depreme yakalanan öğrenciler, hızla dışarıya çıktı. Panik yaşayan öğrencileri öğretmenleri sakinleştirmeye çalışırken, bazı minikler korkudan gözyaşlarına boğuldu.
 
İlk belirlemelere göre can kaybının yaşanmadğı belirtilen depremin, herhangi bir hasara neden olup olmadığı araştırılıyor. Geçen 27 Ekim’de de merkez üssü Hakkari’nin Yüksekova ilçesi olan 5.4 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.
 
VAN’DA 4.7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM
 
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü bugün saat 15.24’te Richter ölçeğine göre 4.7 büyüklüğünde deprem kaydedildiğini açıkladı. Depremin yerin 5 kilometre derinliğinde kaydedilen depremin merkez üssü Van’ın Akçift Köyü olarak belirlendi.