Aydın’ın Yenipazar İlçesi’ndeki K-1 Tipi Kapalı Cezaevi’nde, Susurluk davasından aldığı hapis cezasını çeken eski bakanlardan ve DP eski Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın koruma polisi Yagusay Aksakal'ın, her gün saat 17.00'den sabaha kadar koğuşun önünde beklediği haberine tepki gösteren MİT Özel Harp Dairesi eski Başkanı Korkut Eken, DHA’ya konuştu. Haberin tamamen uydurma ve masa başında kötü niyetli kişiler tarafından hazırlanmış olduğuna inandığını söyleyen Eken, “Bu haber tamamen yalan ve yanlıştır. Bu haber masa başında hazırlanmış ve tamamen kötü niyet kokan bir haberdir. Haberde adı geçen emniyet müdürü Yagusay Aksakal halen İstanbul Emniyet Müdürlüğü emrindedir ve İstanbul da görev yapmaktadır. Bu bakımdan geceleri cezaevinde kalması mümkün değildir. Aslında zaten ceza infaz yasasına göre böyle bir şey mümkün değildir, olamaz” dedi. Bazı çevrelerin Mehmet Ağar’a ayrıcalık tanındığı izlenimini vermeye çalıştığının altını çizen Korkut Eken, “Sanki Mehmet Ağar’a özel bir uygulama varmış izlenimi oluşturmayı amaçlayan bu haberle kamuoyu yanlış bilgilendirilmekte ve Adalet Bakanlığı ile yerel makamlar töhmet altında bırakılmaktadır. Sayın Ağar, Emniyet Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü, İç İşleri Bakanlığı ve en önemlisi de Adalet Bakanlığı görevlerinde bulunmuş, bu görevler icabı da şahsi güvenliği konusunda yetkili makamların gerekli hassasiyeti göstereceğini en iyi bilen kişidir. Bir devlet adamı olan Mehmet Ağar’ın can güvenliğini temini için de yetkili makamlar yer seçiminden, emniyet tedbirlerinin alınmasına kadar her türlü tedbiri almışlardır. Bu bakımdan ailesinin ve arkadaşları olarak bizlerin bir güvenlik endişemiz bulunamamaktadır” diye konuştu.

İZİNSİZ KUŞ BİLE UÇAMAZ

Kendisinin Mehmet Ağar’ın en yakınlarından biri olduğunu söyleyen Eken, buna rağmen yazılı izin almadan görüşme yapamadığını söyledi. “Mehmet Ağar’ın can güvenliği her infaz kurumunda olduğu gibi, İnfaz Koruma Memurları ve Jandarma tarafından sağlanmaktadır. Allah’ın verdiği canı Allah’tan başkasının alamayacağına inananlardanız. Ağar’ın da hiçbir Allah kulundan korkusu yoktur. Ben en yakınlarından biri olarak yazılı izin olmadan görüşemiyorum. Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit’in haberi olmadan kuş bile uçamaz” dedi.

YASAL HAKKINI KULLANACAK

Haberden sonra Mehmet Ağar’la görüşemediğini ancak ailenin haberi tekzip ettiğini hatırlatan Korkut Eken, “Bu yalan haber töhmet altında bırakılan makamlardan çok Mehmet Ağar’ı rahatsız etmiştir. Kendisi de bu konuda yasal yollara başvuracak” dedi.(Cem ULUCAN)

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg

video.gifHaberin videosu...