EDİRNE"de önceki gün bir caminin kubbesine çıkarak "Eşim beni terk etti. Onsuz yaşayamam. Eşim buraya gelmezse intihar ederim" diye bağıran 28 yaşındaki Mesut Tezgider"in fuhuşa aracılık ettiği, "eşim" dediği Hatice Baybüre"nin de eşi olmadığı ve bu kadını başka erkeklere para karşılığında pazarladığı ortaya çıktı. Hatice Baybüre"nin şikayeti üzerine gözaltına alınan Mesut Tezgider, "Haneye tecavüz ve zorla fuhuşa teşvik" suçundan tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevine gönderildi.
Geçen pazartesi günü kent merkezindeki Talatpaşa Caddesi üzerinde bulunan Tarihi Eski Caminin kubbesine çıkan 28 yaşındaki Mesut Tezgider, "Eşim beni terk etti. Onsuz yaşayamam. Eşim buraya gelmezse intihar ederim" diye bağırdı. Durumu fark eden vatandaşların haber verilmesiyle olay yerine gelen polis ekipleri, Hatice Baybüre"ye ulaştı ve güçlükle ikna ederek olay yerine getirdi. Hatice Baybüre"nin geldiğini gören Mesut Tezgider ise intihardan vazgeçti ve polis yardımı ile aşağıya indirildi. Daha sonra polis merkezine götürülen Tezgider, alınan ifadesinin ardından serbet bırakıldı.
Dün akşam saatlerinde ise iddiaya göre Mesut Tezgider, "eşim" dediği ancak eşi olmadığı belirlenen Hatice Baybüre"nin yaşadığı eve gitti ve zorla içeriye girerek kendisiyle gelmesini istedi. Ancak Baybüre gelmek istemeyince aralarında tartışma çıktı. Bunun üzerine eve gelen polis ekipleri Mesut Tezgider"i gözaltına aldı.
Polise Mesut Tezgider ile evli olmadığını ve bir süre birliktelik yaşadıklarını anlatan Hatice Baybüre, “Beni zorla para karşılığında fuhuşa zorladı. Korkumdan her dediğini yaptım. Ancak artık korkmuyorum. Ondan şikayetçiyim” dedi. Polisteki ifadesinin ardından mahkemeye sevk edilen Mesut Tezgider, "Haneye tecavüz ve zorla fuhuşa teşvik" etmek suçundan tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

MİLLİYET