23 Aralık'ta Ahir Dağına mantar toplamak üzere giden 2 vatandaş, bir torbanın içerisinde öldürülmüş bir kız çocuğu cesedi buldu. Vatandaşların polise ve jandarmaya bildirmesinin ardından olay yerine giden ekipler, küçük kızın Dumlupınar İlköğretim Okulu 6. Sınıf öğrencisi Ş.D. olduğunu tespit etti. Tecavüz edildikten sonra öldürülen küçük kızın katil zanlılarının peşine düşen Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Ş.D.'nin susturulmak için ağzına yapıştırılan bandın elektrikçiler tarafından kullanıldığını belirleyen polis ilk olarak olayın meydana geldiği bölgedeki elektrikçileri araştırdı.

Daha sonra Ş.D.'nin ikamet ettiği Dumlupınar Mahallesi'ndeki elektrikçileri mercek altına alan polis, İbrahim A.'yı (21) gözaltına aldı. Zanlının ilk ifadesinde bir bilgiye ulaşılamayınca İbrahim A.'nın aynı işyerinde çalıştığı Kazım C.'yi ikamet ettiği Dumlupınar Mahallesindeki evinde gözaltına aldı. Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulanan ve evli olduğu öğrenilen Kazım C. cinayeti işlediğini kabul etti.
İbrahim A. ile zaman zaman aynı evde beraber kaldığını söyleyen Kazım C.'nin ifadesinde, "İbrahim A. ile bazen aynı evde kalıyoruz. Bu nedenle bana da bir yedek anahtar çıkarmıştık. Olay günü bu evde alkol alıyordum. Bu sırada yoldan geçen kızı eve çağırdım. Eve girdikten sonra kapıyı kilitledim ve 'bağırmazsan bir şey yapmam' dedim. Daha sonra ise tecavüz ettim. Olayı gerçekleştirdikten sonra kızın konuşmasından korktum. 'Babam, ailem ne der, karım ne der' diyerek bir de benden şüphelenilmeyeceğini düşünerek boğarak öldürdüm." dediği öğrenildi.
Zanlının cinayeti işledikten sonra ise Zeynel O.'yu (27) arayarak araba istediği, Zeynel O.'nun ehliyeti olmaması nedeniyle de ehliyeti olan İsa F.'den (25) yardım alarak bu kişinin adına bir oto kiralayıcısından araba kiraladığı bilgisine ulaşıldı. Arabayı alan Zeynel O.'nun da arabayı Kazım C.'ye getirdiği ve katil zanlısının yalnız olarak cesedi arabaya koyduğu ve Ahir Dağı eteklerine cesedi attığı kaydedildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar daha sonra çelik yelek giydirilerek sağlık raporu için bu gün Kahramanmaraş Yenişehir Devlet Hastanesi'ne getirildi. Zanlıların getirildiği esnada Ş.D.'nin yakınları ve çok sayıda vatandaş hastane etrafında toplanarak zanlılara saldırmak istedi. Çevik kuvvet polisinin geniş güvenlik önlemleri altında hastaneye girdirilen zanlılar, alınan sağlık raporuyla birlikte Kahramanmaraş Adliyesi'ne sevk edildi.

Kahramanmaraş'ta 22 Aralık'ta meydana gelen olayda Ahir Dağı eteklerinde mantar toplayan 2 kişi bir kız çocuğu cesedi bulmuş. Yapılan incelemede talihsiz kızın, Dumlupınar İlköğretim Okulu 6. Sınıf öğrencisi Ş.D. olduğu belirlenmişti. Ş.D. cumartesi günü Şazibey Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Şeyh Adil Mahallesi'nde gözyaşları arasında toprağa verilmişti.