Bu sabah yapılan saldırılardan sonra, İsrail medyası Lübnan'dan İsrail'e yeni roket saldırıları yapıldığını duyuruldu fakat komik gerçek daha sonra açıklandı...

Lübnan-İsrail sınırında tansiyon gittikçe yükseliyor. Sabah saatlerinde karşılıklı atılan füzelerin ardından alçak uçuş yapan uçaklar alarmaları öttürünce az kalsın yeni bir gerginlik çıkıyordu.

Sabah saatlerinde İsrail'e atılan füzelerden sonra yeni bir saldırı daha yapıldığı iddia edildi. İddiayı İsrail medyası yazarken Lübnan'dan da doğrulama geldi. Fakat daha sonra yapılan açıklama ise Gazze'yi işgal eden İsrail'in nasıl bir korku paranoya içerisinde olduğunu gözler önüne serdi.

İsrail medyasının, İsrail'in kuzeyine yeni füze saldırıları düzenlendiği yolunda verdiği haberlerin ardından Lübnanlı ve İsrailli yetkililerden gelen açıklamalar, saldırı haberlerinin yanlış anlamadan kaynaklandığını gösterdi.

İsrail radyo ve televizyon istasyonları verdikleri haberlerde, ülkenin kuzeyindeki iki kasabada füze saldırı sirenlerinin çaldığını duyurmasının ardından açıklamada bulunan İsrail ordu yetkilileri, uçakların çıkardığı yüksek sesin yanlışlıkla füze saldırısı olarak yorumlanmış olabileceğini belirtti.

Lübnan ordusundan yapılan açıklamada da Lübnan'dan İsrail'e yönelik yeni bir füze saldırısı olmadığı kaydedildi.


HABER 7