Hagi"ye gitti, Rumen çalıştırıcı 2.5 yıllık sözleşme isteyip 3 aylık teklifi kabul etmeyince anlaşamadı. Dün görüşülen Bülent Korkmaz, parayı bile konuşmadan kabul edince 1.5 yıllığına anlaşma sağlandı.

GALATASARAY tarihi Kocaelispor yenilgisinin ardından 9 aylık Michael Skibbe dönemini noktalayıp, takımın teknik direktörlüğüne eski efsane futbolcusu Bülent Korkmaz"ı getirdi... Sarı kırmızılı kulüp tarihi başarılara imza attığı futbolcusu ile 1.5 yıllığına anlaştı.

Dün saat 12.13 itibariyle kulübün internet sitesinde Skibbe"nin görevine son verildiğini duyuran Galatasaray Kulübü, saat 16.00"da ise "Galatasaray Futbol AŞ, Profesyonel Futbol A Takımı Teknik Direktörlüğü görevi için Sayın Bülent Korkmaz ile 2009-2010 futbol sezonunun sonuna kadar anlaşmıştır. Teknik direktör Bülent Korkmaz"a yeni görevinde başarılar dileriz" açıklaması yaptı. G.Saray Kulübü"nün bugün saat 14.00"da sözleşme imzalayacağı Bülent Korkmaz, dün saat 16.00"da ise Florya"da Galatasaray"ın başında ilk idmanına çıktı.

Bazı yöneticiler de Kalli de istemedi

Önceki gece Kocaelispor yenilgisinin ardından yaptığı toplantıda 3 ay sonra sözleşmesi bitecek Skibbe"yi görevden alma kararı alan Galatasaray, o toplantıda yeni teknik adam konusunu da hemen masaya yatırdı. Önce teknik danışmanlık görevini yürüten Karl Heinz Feldkamp (Kalli) ismine yönelindi. Ancak yöneticilerin karşı çıkması ve Kalli"nin "Etik olmaz" sözleri üzerine vazgeçen G.Saray Yönetimi, 75"lik teknik adamın ardından rotasını Gheorghe Hagi"ye çevirdi.

Kocaelispor maçını Ali Sami Yen"de izleyen Romen teknik adam önceki gece saat 00.30"dan sonra Polat Residence"ta Futbol Şube Sorumluları Haldun Üstünel ve Adnan Sezgin ile bir araya geldi.

Yardımcısı Olgun Cafer ile birlikte Üstünel ve Sezgin ile G.Saray"ın teklifini görüşen Hagi, G.Saray"ın başına yeniden geçmek için en az 2.5 yıllık sözleşme ve Florya"da tek yetkili olma şartını öne sürünce görüşmeler tıkandı. Bunun ardından başkan Adnan Polat ile Futbol Şubesi"nden Haldun Üstünel, daha önce de düşündükleri Bülent Korkmaz ismini gündeme getirdi ve dün sabah düğmeye yeniden basıldı.

Korkmaz parayı bile konuşmadan kabul etti

Saat 10.30"a kadar Florya Atatürk Ormanı"nda her sabah olduğu gibi spor yapan Bülent Korkmaz kapalı olan telefonunu saat 11.00"da açtı. Ve karşısında G.Saray Yönetimi"nden gelen çok sayıdaki cevapsız çağrıları gördü. Başkan Polat ve Üstünel"in daveti üzerine saat 11.10"da idarecilerle görüşen Bülent Korkmaz, saat 13.15"te G.Saray idarecileriyle tesislerde bir araya geldi. Uzun süredir takım çalıştırmayan Bülent Korkmaz, yönetimin 1.5 yıllık teklifini saat 13.55"te para dahi konuşmadan kabul ederek, G.Saray yöneticilerle el sıkıştı.

BÜLENT KORKMAZ KİMDİR............

Adı Soyadı: Bülent Korkmaz Takma Adı: Büyük Kaptan, Cengaver, Cesur Yürek Doğum Tarihi:24 Kasım 1968 Doğum Yeri: İstanbul-Edirnekapı Futbolculuk Kariyeri: 1984-2005 G.Saray 630 maç, 15 gol Milli Kariyeri: 102 maç, 3 gol Başarıları: UEFA Kupası şampiyonluğu (1999-2000), Süper Kupa şampiyonluğu (2000), 2002 Dünya Kupası üçüncülüğü, 2003 Konfederasyonlar Kupası üçüncülüğü, 8 Süper Lig şampiyonluğu, 6 Türkiye Kupası şampiyonluğu, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonluğu, 2 Başbakanlık Kupası şampiyonluğu, 6 TSYD Kupası şampiyonluğu, Teknik Direktörlük Kariyeri: 2005-06 G.Birliği (Yrd. Antrenör), 2007 Kayseri Erciyes, Bursaspor, 2007-08 G.Birliği En çok kupa gören Türk futbolcusu (29 kupa) Avrupa kupalarında en çok maç yapan Türk futbolcusu (101 maç) Suat Kaya ve Hakan Şükür ile birlikte G.Saray forması ile en fazla şampiyonluk yaşayan futbolcu. G.Saray tarihinin en çok Lig maçı oynayan futbolcusu (630 maç)

Futbolculara kalkan oldu

GALATASARAY"ın yeni teknik direktörü Bülent Korkmaz istedi, futbolcuların cezası rafa kalktı. Michael Skibbe"yi gönderip, Ümit Karan, Sabri"ye kadro dışı ve birçok futbolcuya da para cezası vermeyi planlayan G.Saray Yönetimi"ni, Bülent Korkmaz durdurdu. Korkmaz yöneticilerle yaptığı toplantıda futbolculara ceza verilmemesini istedi ancak başkan Adnan Polat saat 15.00"da takıma sert bir konuşma yaptı. Polat, "Cezadan vazgeçtik ama kimse bu konu kapandı sanmasın. Adını vermeyi istemediğim bazı futbolcular, artık dikkat etmeli. Ayağınızı denk alın. Hiçbir hatayı affetmeyeceğiz" dedi. Korkmaz da dünkü ilk antrenmanında futbolculara moral veren bir konuşma yaptı ve "Hedefler her zaman olduğu gibi büyük. Formanın değerini çok iyi bilin. Hiçbir şeyi kaybetmiş değiliz. Hedeflere çok yakınız. Toparlanın" diye konuştu.
Hürriyet