İkinci albümleri Pavurya’yı tanıtmak için Babylon’da konser veren Korhan Futacı ve Kara Orkestra, dün gece yeni parçalarını mapping yöntemiyle tasarlanan özel bir sahnede, yüzlerce kişi için çaldı. “Öbür Dünyanın Kralıyım”, “Aç Aslan”, “Geleneksel Mahşer Günü”, “Episode”, “Abra Kadabra” gibi eski ve yeni albümden parçalar seslendiren grup hem kulağa hem de göze hitap etti.

Caz, rock ve elektronik müziği ustaca harmanlayan, alternatif müzik sahnesinin önemli gruplarından Korhan Futacı ve Kara Orkestra, bu ay sonunda piyasaya çıkacak ikinci albümleri Pavurya’yı, dün gece, Babylon’da verdikleri bir konserle tanıttı. Eski ve yeni albümlerinden “Öbür Dünyanın Kralıyım”, “Aç Aslan”, “Geleneksel Mahşer Günü”, “Episode”, “Abra Kadabra” gibi parçaları seslendiren grubu hayranları yalnız bırakmadı.

Çarşamba gecesi yüzlerce hayranıyla buluşan Korhan Futacı ve Kara Orkestra, hem şarkıları hem de sahne performanslarıyla dinleyenleri büyüledi. Grup hayranlarının karşısına albümlerine yakışacak, özel bir sahne tasarımıyla çıktı. Gökhan Okuyucu tarafından mapping (eşleştirme) yöntemiyle tasarlanan ve 3D animasyonların yansıtıldığı sahnede grubun performansları sadece işitsel değil görsel bir şölene de dönüştü.

Pavurya hem dinlenecek, hem seyredilecek

Müzisyen ve akademisyen Demirhan Baylan’ın “İstanbul'dan dünyaya bir müzik yayılacaksa Kara Orkestra bu müziğin öncülerinden olacaktır” dediği grup, 10 parçadan oluşan ikinci albümleri Pavurya ile, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirecek. Korhan Futacı ve Kara Orkestra'nın 4 ayrı kamera kullanılarak canlı kaydedilen performans görüntüleri DVD olarak piyasaya çıkacak. Başarılı fotoğraf sanatçısı ve yönetmen Umut Kebabcı tarafından filmleştirilen Pavurya, hem kulağa hem de göze hitap edecek.

İlk albüm 1 yılda 7.000 adet sattı

Müziğe 6 yaşında flüt çalarak başlayan Korhan Futacı, 14 yaşında alto saksafonla tanıştı. 1993 yılında, lise arkadaşlarıyla birlikte, albümü olmayan ama epeyce hayranı olan, NaaPJazz'ı kurdu. Mimar Sinan Üniversitesi’nin resim bölümünden mezun olan sanatçı, 2001 yılında kurduğu Tamburada grubu ile birçok yerde konserler verdi. 2004 yılında grupla birlikte ''Fantastik'' adlı albümünü yayınladı. Bundan dört yıl sonra Tamburada'dan üç arkadaşıyla kurduğu DANdadaDAN’la çıkardığı “Sen Bana Birini Android”, Yüxexes yazarları tarafından “2006 Yılının En İyi Albümü” seçildi.

Tamburada ve DANdadaDAN gibi başarılı projelerin ardından yoluna solo çalışmalarıyla devam eden Korhan Futacı, son projesi Kara Orkestra ile yine büyük bir hayran kitlesi edindi. Topluluğun “hücum kayıt” yöntemiyle kaydedilen ve kendi isimlerini taşıyan ilk albümleri müzik eleştirmenlerinden tam not aldı. Mastering’ini Pink Floyd ve David Gilmore’un albümlerinden de tanıdığımız Andy Jackson’ın yaptığı albüm bir yılda 7.000 adet sattı.

KORHAN FUTACI KİMDİR?

Korhan Futacı, 1977 yılında İstanbul'da doğdu. Müziğe altı yaşında flüt çalarak başladı. On dört yaşında alto saksafonla tanışan Korhan Futacı, 1993 yılında, lise arkadaşlarıyla birlikte, albümü olmayan ama epeyce hayranı olan, NaaPJazz'ı kurdu. MSÜ Resim Bölümü mezunu olan sanatçı, 2001 yılında kurduğu Tamburada grubu ile birçok yerde konserler verdi. 2004 yılında grup ile birlikte ''Fantastik'' adlı albümü yayınladı. 2005 yazında Tamburada'dan 3 arkadaşı ile birlikte kurduğu DANdadaDAN ile “Sen Bana Birini Android” adlı albümünü yayınladı.

Albüm Yüxexes yazarları tarafından “2006 Yılının En İyi Albümü” seçildi. Sözlerinin ve müziklerinin tamamı kendisine ait bir repertuar oluşturan Futacı 2009 yılında Kara Orkestra’yı kurdu. Caz, rock ve elektronik müziği ustaca harmanlayan sanatçı albümünü, David Gilmore ve Pink Floyd ile uzun yıllar çalışan ünlü müzisyen Andy Jackson’la birlikte çıkardı. Müzik eleştirmenlerinin ‘Bu enerjik, etkin ve sert, bir o kadar da romantik sound’u yakalamak için orkestra olarak karanlıkta mı beslendiniz?’ diye sordukları Kara Orkestra’da vurmalı sazlar, vibrafon ve akustik efektler de Özün Usta, davul ve zillerde Ediz Hafızoğlu, bas gitarda Gökhan Şahinkaya, gitarda Barlas Tan Özemek, tuşlu çalgılarda ise Görkem Karabudak yer alıyor.

VOKAL, TENOR SAKSAFON: Korhan Futacı
GİTAR: Barlas Tan Özemek
BASGİTAR: Gökhan Şahinkaya
DAVUL: Ediz Hafızoğlu
TUŞLU ÇALGILAR: Görkem Karabudak
PERKÜSYON: Özün Usta