Yaklaşık 2 yıl önce faaliyetlerine başlayan ve toplam 10 ilde örgütlü olan Korfbolde, Milli takım seçmelerinin 18 Ekim tarihleri arasında İstanbul'da yapılacağı bildirildi.

Gelişmekte Olan Spor Dalları Federasyonu Başkanı Enver Oral, çok kısa sürede büyük bir hamle yapan korfbol'ün, Türk halkı tarafından da çok sevildiğini söyledi.

Korfbolü 2 yıl gibi kısa sürede milli takım kurma düzeyine getirdiklerini anlatan Oral, şöyle dedi:

''Hedefimiz Dünya ve Avrupa şampiyonu olmak. Bu amaçla Belçika'dan sadece konaklama ve beslenme ihtiyacını karşılamak kaydıyla Daniel De Rudder'i milli takımın başına getirdik. 7 erkek, 7 bayan olmak üzere toplam 14 sporcudan oluşan milli takım seçmesi için 14'ü bayan toplam 29 sporcu katılacak. Yarın sona erecek seçme sonunda korfbol milli takımımızı Pazar günü belirleyeceğiz.''

3.5 metre yüksekliğindeki bir direğin ucuna asılmış bir sepetten futbol topu büyüklüğündeki bir topun geçirilmesi esasına dayanan Korfbolün Kurallarının basit ve kuvvet gerektirmediğini belirten başkan Oral, Direğe ve sepete korf, spora ise korfbol isminin verildiğini söyledi.

KORFBOL NEDİR?

Korfbol'un en büyük özelliği dünyada kız ve erkeğin aynı takımda yer aldığı tek spor olmasıdır. Oyunda top sürmek yasaktır. Topu tutan oyuncu yer değiştirmeden pas vermek veya şut atmak durumundadır.

Sahayı hücum ve savunma bölgesi olmak üzere ortadan ikiye ayıran bir çizgi bulunmaktadır. Bir korfbol takımı 4'ü bayan, 4'ü erkek olmak üzere 8 kişiden oluşur. Takımlar kendi aralarında hücum ve savunma takımı olarak ikiye ayrılırlar. Hücum bölgesinde 2 bayan, 2 erkek oyuncu bulunur. Aynı şekilde savunma bölgesi de 2 bayan, 2 erkek oyuncudan oluşur. Her oyuncunun maç boyunca eşleştiği bir rakibi vardır ve sadece kendi bölgesinde bulunan aynı cinsten rakip oyuncuyla rakip değiştirmesi yapabilir. Bayan oyuncuların erkeklere, erkek oyuncularında bayanlara müdafaa yapması yasaktır./sabah