Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şubesi'nin yaklaşık 1 yıldır sürdürdüğü çalışmalar ve takipler sayesinde 67 Kore ve Kıbrıs gazisi madalya ve beratına kavuştu.

Birçok gazi madalyasına kavuşurken, vefat eden gazilerin madalya ve beratları ailesine teslim ediyor. 4 yıl hayatını kaybeden Kore Gazisi Hüsam Kavlak için Güney Kore Hükümeti tarafından gönderilen madalya ve berat, Nazilli'de ailesine verildi.

Sümerpark Lara restaurantta düzenlenen törene Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şubesi Başkanı Hasan Karataş ve yönetim kurulu üyeleri ile merhum Kore gazisi Hüsam Kavlak'ın kardeşi Abdullah Kavlak ve aile fertleri katıldı.

Denizli'nin Baklan ilçesinde yaşarken, 2008 yılında vefat eden Kore Gazisi Hüsam Kavlak, vefatından 4 yıl sonra ancak madalyasına kavuşabildi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şubesi Başkanı Hasan Karataş'ın yoğun gayretleri neticesinde Güney Kore Devleti adına Ankara Kore Büyükelçiliği'nden getirtilen madalya törenle Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık tarafından Hüsam Kavlak'ın Nazilli'de yaşayan ailesine teslim edildi.

"MADALYA DAĞITIMLARIMIZ DEVAM EDECEK"

Şube olarak Aydın genelinde gazilerin ve vefat eden gazi yakınlarının taleplerini dinlediğini ifade eden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şube Başkanı Hasan Karataş, "Gazilerimize bugüne kadar verilmeyen madalya ve beratlarımızı ulaştırmak için Genel Merkezimizin de desteği ile çalışıyoruz. Bugün 67. madalyamızı vermekten gurur duyuyoruz. Gazilerimiz ve yakınları bize ulaştıkça yaptığımız çalışmalar ile Madalya dağıtımlarımız devam edecek. Bu hakkı kazanan gazilerimizin onurlarını uzun yıllar sonra kendileri ile buluşturmaktan son derece mutlu ve gururluyuz. Yıllarca yapılamayanı Muharip Gaziler Derneği olarak yaptık" dedi.

"YA DEVLET BAŞA YA KUZGUN LEŞE"

Muharip Gaziler Derneğine teşekkür eden Abdullah Kavlak ise, "Kore'ye giden askerlerimiz emin olun ki değil o ülkeyi tanımak, Kore'nin yerini harita üzerinde bile bulup gösteremeyecek durumdaydılar. Onlar oraya Amerikan emperyalizminin emellerini gerçekleştirmek düşüncesiyle değil, devletlerinin yüce menfaatlerini düşünerek gittiler. 'Ya devlet başa ya kuzgun leşe' felsefesi ile bu vatan evlatları o topraklarda gösterdikleri fedakarlıkla Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yüz akı olmuşlar, kimi yaban ellerde şahadet şerbetini içerken, kimisi de gazi olarak yurda dönmüşlerdir. Bugün kendi vatanlarının sınırları içerisinde bile askerlik yapmamak için bin bir dalavere ile çürük raporu alıp vatani görevini yapmayanları düşündüğümüzde, bu şanlı şehit ve gazilerin durumunu daha iyi takdir edebiliyoruz." Konuşmasında gazinin evlatları ve torunlarına da seslenen Abdullah Kavlak, "Rahmetli babanıza ve dedenize layık görülen bu madalyayı hayatınız boyunca gururla taşıyacaksınız. Evlatlarınıza ve torunlarınıza intikal edecek olan bu şeref madalyası, rahmetli babanızın ve dedenizin yiğitliğinin bir göstergesi olup, sizlere ananızın ak sütü kadar helaldir" dedi.

Düzenlenen töreninin ardından Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şubesi önünde hatıra fotoğrafı çektiren gazi yakınları, madalya ve beratların getirtilmesi konusunda büyük emekler harcayan Dernek Başkanı Hasan Karataş'a teşekkür ettiler.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png