Kentte vapur seferlerinin iptal edilmesine, bazı evlerinin çatılarının uçmasına yol açan lodos, Kordonboyu"nda da etkili oldu.Denizin taşması sonucu Kordon"u su bastı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU ekipleri, bölgedeki iş yeri ve evlerde baskın oluşmadan suyu tahliye edebilmek için çaba sarf etti.

Diğer yandan Karaburun ilçesinde de lodos nedeniyle dün bir akaryakıt istasyonunun çatısı, akaryakıt pompalarının üzerine yıkıldı. Yetkililer, olayda yaralanan kimsenin olmadığını, çatının kaldırıldığını, istasyonun hizmet vermeye başladığını bildirdi.

Karaburun ilçe belediye hoparlöründen yapılan anonslarla, lodos nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlar uyarılıyor.

EVİN ÇATISI UÇTU

Gültepe semtinde 3 katlı evin sac levha çatısı uçarak elektrik direğine takıldı.

Gültepe 2414 Sokak"ta çatısı uçan ev boşaltılırken, emniyet ekipleri sokağın bir bölümünü güvenlik şeridine aldı.

Sokağa bir süre elektrik verilmezken, İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri de sac levha çatının kaldırılması için çalışma başlattı.

Evin sahibi Hasibe Sert, büyük bir gürültü duyduklarını ve sokağa fırladıklarını belirterek, "Çok korktuk, şimdi yağmurda, rüzgarda dışarıdayız.

Yetkililerin önlem almasından sonra evimize girmeyi bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Hasibe Sert, sac levhayı geçici çatı olarak kullandıklarını, evin üst bölümünde kimsenin yaşamadığını, bu nedenle yaralanan olmadığını ifade etti.

BOSTANLI VENEDİK'E DÖNDÜ

Bugün saat 04.30 sıralarında, saatteki hızı 80 kilometreye kadar yükselen lodos fırtınası nedeniyle Körfez'de dalgalar yükselirken deniz de kabardı. Deniz suları Bostanlı Cemal Gürsel Caddesi ile 1746, 1748, 1743 ve 1749 sokakları doldurdu. Zemin katlarda bulunan çok sayıda ev ve işyerini su bastı.

Geçen perşembe günü yeni yılı kutlayıp cuma gününü de evlerinde dinlenerek geçirenler, bugün dışarı çıkınca yağmurun yağmadığı bir günde meydana gelen su baskınıyla neye uğradıklarını şaşırdı. Her fırtınada aynı durumda karşılaştıklarını söyleyen Karşıyakalılar, yaşadıklarına isyan edip Belediye'ye tepki gösterdi, bir an önce yetkililerin önlem almasını istedi. Denizden taşan sular nedeniyle göle dönen yollarda araçlar trafikte ilerlemekte güçlük çekti.

1746 Sokak 6 numaranın garajında bulunan iki otomobille iki motosiklet sular altında kaldı. Sular altında kalan 35 KZT 90 plakalı otomobil ile 35 ADF 64 plakalı motosikletin sahibi kafe işletmecisi evli ve 3 çocuk babası 47 yaşındaki Erdinç Özkeskin, “Her fırtınada böyle şeyler yaşamaya alıştık. Belediye bu işe biran önce çare bulsun” dedi.

Yalı Caddesi üzerindeki 364 numaralı binanın zemin katında bulunan ve sular altında kalan eczanenin sahibi evli ve 2 çocuk babası 43 yaşındaki Şerafettin Ekmekçioğlu, yaşadıklarına “8- 10 bin TL kadar zararım var. Bu olay tamamen altyapının yetersizliği nedeniyle meydana geldi. Izgaralar yeteri kadar çalışmadı. Kaldırımlar da yeteri kadar yüksek değil” diyerek tepki gösterdi.

Aynı binanın zemin katında bulunan ve balkonu yerden yaklaşık 1 metre yüksekte bulunan bir evde meydana gelen su baskını nedeniyle evin bütün odaları suyla doldu. 4 çocuğu ve 5 torunu bulunan ev sahibi 75 yaşındaki Hikmet Coşar Deniz, “Buna diyebileceğim hiçbir şeyim yok. Allah'tan gelen bir afet. Hiçbir belediye bunu önleyemiyor. Yetkililer sürekli çalışıyor ama önüne geçilemiyor” diye konuştu.

Taşan sular nedeniyle İtalya'nın Venedik şehrini andıran Bostanlı semtinde Büyükşehir Belediyesi"ne bağlı ekipler vidanjörler yollarda biriken suları tahliye etmek için yoğun çaba harcadı./milliyet