Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde devam eden bakım çalışmaları nedeniyle bir şeridin daha trafiğe kapatılması üzerine trafik tamamen durdu.
Kilometrelerce uzunlukta araç kuyrukları oluşurken, saatlerce trafikte bekleyen vatandaşlar duruma isyan etti. Almanya'dan tatil için Ankara'ya giden bir gurbetçi köprü üzerindeki çalışmalara tepki göstererek, "Onca saattir 500 metre ilerleyemedik. Bu nasıl düzen? Bu nasıl yönetim? Bu nasıl iş? İzin zamanı böyle bir eziyet olur mu? Çoluk çocuk hep perişan olduk. Almanya'dan geliyorum, Ankara'ya gidiyoruz. 3 saatte 500 metre gidemedik. Susuz, aç ve perişan haldeyiz. Yol üzerinde hiç bir şey yok. Tuvalete gideceğimiz yer yok" dedi.
Fransa'dan Türkiye'ye yıllık iznini kullanmak üzere gelen bir vatandaş ise FSM üzerinde trafiğe takıldığını söyleyerek çalışmalara tepki gösterdi. Elli altı saattir yolda olduğunu belirten Kenan Yılıkan da, 4 saattir köprü trafiğinde olduğunu ve Almanya'dan Adana'ya tatile gittiğini belirtip yoldaki çalışmalardan ötürü sıkıntılar yaşadıklarını söyledi. Normalde 52 saat süren Almanya-Adana yolculuğunun 56 saate vardığını söyleyen Yılıkan, araç içindeki torunlarının rahatsızlandığını söyleyip çalışmaların yapılma zamanını eleştirdi.
Öte yandan trafikte ilginç görüntüler de oluştu. Dün köprü üzerinde futbol oynayan vatandaşlar bugün de halay çekti. Saatlerce trafikte beklemekten sıkılan vatandaşlar, müzik eşliğinde halay çekip vakit geçirdi. Köprü yolunda çekilen halay ilginç görüntülere sahne oldu.