Kuşadası ilçesinde Dilek Yarımadası Güzelçamlı Milli Parkı kendi rekorunu kırdı. Erken gelerek parktaki plajların en iyi yerlerinden masa-sandalye kapmak isteyenler park giriş kapısı önünde geceden 4 kilometreyi aşan uzun kuyruk oluşturdu.

Aşırı sıcaklar ve Ramazan ayına girmeden önceki son hafta sonunda piknik yapmak isteyen vatandaşlar Güzelçamlı Milli Parkı girişinde gün ağarmadan kuyruğa girdi. Parkı 5 binin üzerinde araçla 30 bini aşkın yerli yabancı piknikçi ziyaret etti.

Geçtiğimiz haftalarda geceden oluşan 3 kilometrelik piknikçi kuyruğu, bu hafta sonu 4 kilometreyi geçti.

Milli Parklar Kuşadası Müdürü Erdinç Kutsav, 5 yıldan beri milli parkta görev yaptığını hatırlatarak, "Bu hafta sonu oluşan kuyruk ilk defa bu kadar uzun oluyor. Bunu da Ramazan ayına girmeden önceki son hafta sonu olmasına bağlıyorum. Bugün izinde olanlar hariç tüm personelimizi aşırı yoğunluk nedeni ile göreve çağırdık." dedi.

Milli park yolunda ikişerli araç kuyruğu ile oluşan uzun kuyrukta araçların içinde yatanlar olduğu gibi yollara serdikleri battaniyelerin üzerlerinde sabahlayanlar da oldu. Sabah 06.00'da parkın çıkış kapısından araç alınmaya başlanarak iki kapıdan piknikçiler parka giriş yaptı.

Bu arada yer kapmak için kapıdan yaya girişi yapmak isteyenlere ve içeri tüp ve mangal sokmak isteyenlere izin verilmedi.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png