Yaklaşık 7 yıldır barınakta çalışan ve sokak köpeklerine bakarak ekmeğini kazanan Hüseyin Karakaya, köpeklerin gerçekten sadık birer dost olduğunu ve iyilik gördükleri kişileri yıllar geçse de unutmadıklarını söyledi.
Aydın Belediyesi"ne ait barınakta ortalama 300 köpek bulunduğunu kısırlaştırma işlemi tamamlanan köpeklerin bir müddet sonra tekrar doğal yaşamına salıverildiğini kaydeden Hüseyin Karakaya, Türkiye"de en fazla sokak köpeği varlığının yaşandığı illerden birinin Aydın ili olduğunu söyledi. İklim şartlarının müsait olduğu dönemlerde günlük 5-6köpeğin kısırlaştırılmasına rağmen, Aydın"da sokaklarda halen ciddi miktarda köpek bulunduğunu kaydeden Karakaya, sokak hayvanlarının belediyeler tarafından ciddi sorun olduğunu söyledi.
Şikayet edilmesine karşın köpeklerin aslında zararsız ve sadık bir dost olduğunu ifade eden Karakaya “İşimiz gereği buraya gelen her köpeğin bakımını biz yapıyoruz. Kısırlaştırma işlemi tamamlanan köpekleri de yeniden doğaya salıyoruz. Aradan yıllar geçse de bazen sokakta karşılaştığımız köpekler yanımıza gelip sadakat gösteriyorlar. Gerekten köpekler çok sadık hayvanlar” dedi.