Edinilen bilgiye göre; Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen uyuşturucu madde ile mücadele çalışmaları kapsamında, yeni belirlenen stratejik hedefler doğrultusunda, uyuşturucu madde üreten, satan, aracılık eden, nakil eden, uyuşturucu madde kullanılmasını kolaylaştıran, gençleri uyuşturucu maddeye alıştıran uyuşturucu şebekeleri ve gruplarına yönelik sürdürülen operasyonlar kapsamında 26 Ekim 2009 Pazartesi günü saat 03.00 sıralarında Kuyucak ilçesine bağlı Avra köyünde daha önceden tespit edilen bir adrese ani baskın düzenlendi.
Uyuşturucu madde bulunduğu bilgisine ulaşılan M.A. isimli şahsın evinde Chiara isimli Narkotik Dedektör Köpeği marifeti ile yapılan aramada zulalanmış halde 750 gram esrar maddesi ele geçirildi. Operasyonda ele geçirilen uyuşturucu maddeye el konulurken; şüpheli şahıs adli makamlara sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Gerçekleşen başarılı operasyonla ilgili olarak Aydın Valiliği"nden yapılan açıklamada; “Uyuşturucu madde suçlarının oluşumunu engelleyerek, halkımızın sağlığı ve toplumsal yapısın korumaya çalışılarak, örgütlerin haksız kazanç sağlamalarını engellemek için İl Emniyet Müdürlüğümüzce her türlü suç ve suçlularla mücadelemiz etkin ve kararlı bir şekilde sürdürülecektir” denildi.