Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından, Türkiye'nin değişik bölgelerinde çeşitli görevlerde kullanılan, patlayıcı ve benzeri kimyasal maddelerin kokusuna duyarlı ''Şans'', ''Roma'', ''Panzer'' ve ''Safir'' adlı 4 köpek, Kuşadası Ege Liman İşletmelerine ait römorkörlerde görevlerini başarıyla yerine getirdi.
Emniyet Genel Müdürlüğü Gölbaşı Köpek Eğitim Merkezi (KEM) Şube Müdürlüğünde köpek eğitim uzmanı olarak görev yapan Erkan Güney, gazetecilere söz konusu eğitimle ilgili bilgi verdi. 4 ''uzman'' köpeği, gerektiğinde deniz araçlarında da görev alabilmeleri için eğittiklerini belirten Güney, en uygun alan olarak Kuşadası Limanı'nı seçtiklerini söyledi.
Köpeklerin, deniz araçlarında yapılan tatbikatta yüzde 100 başarı gösterdiklerini ifade eden Güney, ''Amacımız, genelde sudan çekinen bu köpeklerin oryantasyonunu pekiştirmektir. Türkiye'nin ihtiyaç duyulan her noktasına göreve giden bu köpekler, teşkilatımız için büyük önem arz ediyor. Bugüne kadar katıldıkları tüm operasyonlarda başarılı hizmet verdiler'' dedi.