Köpek balıklarını merak edenler, ister kafesle havuza giriyor, isterse de özel eğitmenler eşliğinde köpek balıklarıyla aynı havuzda yüzme imkanı buluyor.
1999 yılında hizmete açılan Adaland Aquapark'ın yeni yatırımı Sea Park'ın özellikle köpek balığı havuzu ziyaretçi akınına uğruyor. 20 milyon dolarlık yatırımla 2 yılda hazırlanan ve geçen yıl hizmete giren Adaland Sea Park (Deniz Parkı), Türkiye ve Avrupa'daki ilk ve tek İnteraktif Deniz Hayatı Projesi olma özelliğine sahip. Bu kapsamda su parkını ziyaret edenlere okyanus atmosferi sunuluyor; tropik balıkların sergilendiği akvaryum galerisinde akrilik panellerden yunus ve resifleri izleyen tatilciler,
park içinde özel havuzda köpek balıklarıyla özel eğitmenler eşliğinde yüzebiliyor ya da kafese girip, onlara yaklaşabiliyor. Adaland Aquapark'ta her yaştan ziyaretçinin büyük beğenisini toplayan ve köpekbalığı dalışının yapıldığı havuz, yine içinde yüzlerce renkli tropik balığın bulunduğu ve şnorkel ile yüzülebilen resif, manta havuzu ve tatlı su nehrinde keyifli ve unutulmaz saatler yaşatıyor. 
Köpekbalığı meraklıları için Adaland Sea Park'ta bir dizi önlemlerde alınmış durumda. Adaland Aquapark Yönetim Kurulu Üyesi Fahri Alem Günaydın, tropikal özelliklere sahip mavera havuzunun adrenalin pompası olduğunu belirterek, "Dileyen misafirlerimiz, kafes içerisinde Köpekbalıklarına dalabiliyor. Bu adrenaline kalbi dayanan herkesi köpekbalığı havuzuna davet ediyorum. 350 santimetre derinliğe sahip olan köpekbalığı havuzunda, görevli personel olmadan ve izinsiz girmek, havuzun çevresinde sigara içmek
ve dalış elbisesi giymeden bu havuza girmek kesinlikle yasak" dedi. 
Adaland Sea Park'ta, ziyaretçilere deniz hayatını bütün güzelliğiyle sunduklarını kaydeden Fahri Alem Günaydın, " Ziyaretçilerimiz önce köpek balıkları gibi bütün canlıları akvaryum galerisinde inceliyor, sonra bu rengarenk balıklar ile yüzebiliyor. Bu projemizin benzerleri, sadece Amerika, Hong Kong ve Singapur'da bulunuyor. Deniz hayatının gizeminin keşfedildiği ve olağanüstü canlılar ile etkileşimin yaşandığı interaktif parkımız 60 bin metrekarelik bir alana kurulu" diye konuştu.