Adana'da bir köpek tarafından ısırılan arkadaşının kendisini ısırması üzerine, 'kuduz olduğu' endişesi yaşayan genç, hastaneye başvurdu.

Çukurova Üniversitesi öğrencilerinden Mahmut K'yı, pazartesi günü, Balcalı Kampüsünde başıboş bir köpek ısırdı. Arkadaşlarıyla ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesine giden Mahmut K, kuduz tedavisi görmeye başladı.

Hastanede iğnelerini yaptıran Mahmut K, 3 gün önce, başına gelen olayla ilgili arkadaşlarıyla şakalaşmaya başladı, bu sırada üniversite öğrencisi Mehmet D'yi 'gel seni de kuduz yapayım' diyerek kolundan ısırdı.

Mahmut K. ile tartışan Mehmet D, arkadaşlarının yanından ayrılarak eve gitti. 'Kuduz mu oldum' şüphesi yaşayan Mehmet D. 3 gün süresince arkadaşı Mahmut K'yı arayarak, 'kuduz olduğun kesin mi, banyoya girsem bir şey olur mu' diye sorduktan sonra Adana Numune Hastanesine gitti.

Hastanede doktorlar tarafından sakinleştirilen Mehmet D'ye kuduz belirtileri gözükmediği belirtildi. Mehmet D, her ihtimale karşı iğne yapılarak tedaviye başlandı.

Mehmet D, arkadaşının şaka yaptığını söylediğini, ancak kendisinin çok tedirgin olduğunu söyledi.

Su içerken bile korktuğunu ifade eden Mehmet D, '3 gündür gözüme uyku girmiyor. Kuduz oldum diye suya bile yanaşmıyorum. Bu nedenle hastaneye gittim. Doktorlar bana bir şey olmadığını söyledi, ancak, yine de korkuyorum' dedi.

Arkadaşını ısıran Mahmut K. ise, aralarında 'şakalaşırken' böyle bir şey yaptığını belirterek, 'şaka yapmak istedim. Bu kadar ciddiye alacağını düşünmemiştim' diye konuştu. - milliyet