Bir aya yakın süredir düştüğü çukurda mahsur kalan köpeği, çevrede bulunan fabrika çalışanları beslemiş ve kurtarılması için çaba göstermişlerdi. Köpeğin kurtarıldığını gören bir hayvan sever ise heyecanına yenik düşerek bayıldı.

Dilovası Organize Sanayi Bölgesi içinde faaliyet gösteren bir kömür fabrikasının bahçesindeki kanalizasyon çukuruna düşen köpeğin kurtarılması için mücadele veren Gebze Belediyesi Veteriner ekibi, Gebze İtfaiyesi çalışanlarına, bugün AKUT görevlileri de katıldı. Onlarca hayvan severin de takip ettiği kurtarma operasyonu sırasında önce merdivenle kanalizasyon çukuruna inildi. Bu sırada ürkerek logarın derinliklerine kaçan köpeğe ulaşmak mümkün olmadı. Ekipler, olay yerine iş makinesi çağırarak köpeğin kaçtığı logarın bağlandığı bir sonraki kanalizasyon kapağını kazarak kaldırdılar. Buradan içeri giren itfaiye ekipleri, tazyikli su vererek hayvanın ürküp düştüğü çukura geri dönmesini sağladılar. Bu sırada çukurun dibinde bekleyen itfaiye görevlisi köpeği yakalayarak arkadaşlarının da yardımıyla yukarı çıkardı.

ARKADAŞLARI YERİNE KÖPEKLE İLGİLENDİLER

Hayvan severlerin de katıldığı kurtarma operasyonunda, köpeğin kurtarıldığını gören bir hayvan sever, heyecanına yenik düşerek arkadaşlarının arasında yere yığıldı. Arkadaşlarının yere yığıldığını gören hayvan severler, önce arkadaşlarıyla ilgilendiler, daha sonra bayılan arkadaşlarını bırakarak kurtarılan köpeğin başına toplandılar. Kurtarılan köpek, daha sonra yetkililerce alınarak, kontrolleri yapılmak üzere Gebze Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'ne götürüldü.