İtalya’da Pisa yakınındaki Pontedera beldesinde 32 yaşındaki Massimo Pracchia, hayvanseverleri ayağa kaldıracak uyuşturucu kaçakçılığına imza attı.
Pracchia, bir veteriner yardımıyla rottweiler ve dogue de bordeaux cinsi iki köpeğini ameliyat masasına yatırıp, karınlarını uyuşturucuyla doldurdu.

Pisa Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler tarafından yapılan operasyonda yakalanan Massimo Pracchia’nın evinde 24 bin euro nakit para, bir kilogram kokain, 94 gram haşhaş, 21 gram marijuana ve uyuşturucuları küçük paketler halinde satışa hazırlamakta kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Ancak asıl hasılat, Jandarma ekiplerinin evde bulunan iki köpeği veterinere götürüp, radyolojik taramadan geçirince ortaya çıktı. Köpeklerin karnında beşer tane uyuşturucu kaçakçılığında sık kullanılan yumurta şeklindeki plastik tüpler olduğu tespit edildi. Massimo Pracchia’nın tüpleri bir veteriner yardımıyla köpeklerin karnına yerleştirdiği ortaya çıktı. Ameliyatla köpeklerin karnından çıkartılan tüplerin içinde toplam 1.5 kilogram kokain olduğu tespit edildi. Massimo Pracchia “uyuşturucu kaçakçılığı” ve “hayvanlara kötü muamele” gerekçeleriyle tutuklandı.