İncek semtinde bulunan Özel Pİ Okulları ve Koleji'nin bahçesinde öğrencilerin 'Kral' adını verdikleri köpek, 7 ilköğretim öğrencisi tarafından taş ve buz parçaları atılarak yaralandı.

Yaralı köpek, okul yönetimi tarafından veterinere götürülerek tedavi ettirildi. Köpeği yaralayan öğrenciler ise 3 gün okuldan okuldan uzaklaştırıldı.

Pİ Okulları 2'nci Kademe Müdürü Ahu Kılıç, olayı gören diğer öğrencilerin kendilerine bildirmesiyle durumu öğrendiklerini belirterek, "Maalesef böyle bir olay yaşadık. Okul olarak hem birbirimize, hem de hayvanlara karşı daha saygılı ve onların yaşam haklarını kısıtlamayacak şekilde tavırlar göstermeleri gerektiğini öğrencilerimize söylüyoruz. Ancak bazen böyle üzücü olaylar yaşanıyor. Disiplin cezası uygulayarak bu 7 öğrencimizi 3 gün süreyle okuldan uzaklaştırdık" dedi.

"Özür dilediler"

Öğrencilerin yaptıkları davranıştan dolayı çok üzüldüğünü de kaydeden Müdür Ahu Kılıç, "Gelip özür dilediler ve yaraladıkları Kral'a da mama almışlar. Mamayı yedirdiler ve davranışlarının yanlış olduğunu öğrendiler. Biz eğitimin yanında öğrencilerimizin hayvan haklarına karşı da saygılı birer birey olarak yetişmesini istiyoruz" diye konuştu.

Veliler memnun

Bu arada köpeği yaraladıkları için okuldan uzaklaştırılan 7 öğrencinin alilelerinin de okul yönetimini haklı bulduğu ve çocuklarını bu konuda daha duyarlı davranması konusunda uyardıkları öğrenildi.