Aydın merkez Ayakkabıcılar çarşısı içinde bulunan ve yıllarca devam eden inşaatın ardından 1. ve 2. Katlarına ruhsat alınamayan Bedesten Kooperatifi’nin yeni Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Irmak kendisine ziyaret eden Milletvekili Mehmet Erdem’e “Bu kooperatifi yöneten iki kişi kalpten öldü, benim de aynı şekilde ölmemem için sorunların çözümü konusunda sizlerden de yardım bekliyoruz” dedi.

Aydın’da yaklaşık 20 yıl önce projesi hazırlanıp temeli atılan Bedesten İş Merkezi’nin inşaatı tamamlandı ama büyük umutlarla kooperatife üye olan ortakların sorunları henüz çözülmedi. Kooperatif Başkanı Fettah Mersin’in hayatını kaybetmesinin ardından yapılan seçimle göreve gelen Coşkun Irmak başkanlığındaki yeni yönetimi ziyaret eden AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, kooperatifin sorunlarını dinleyip Anıtlar Kurulu yetkilileri ile görüşerek, restorasyon aşamasındaki tarihi hamamın durumu ve ruhsatların verilmesi yönünde yönetimin talebini iletti.

“İKİ KİŞİNİN KALBİ DAYANMADI”

170 dükkanı 117 üyesi bulunan Bedesten Kooperatifi’nde 3. ve 4. katların ruhsatlarının verildiğini, ancak belediye ve çeşitli kurumlarla yaşanan sıkıntıdan dolayı 1. ve 2. Katlardaki dükkanlara ruhsat alamadıklarını belirten yeni Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Irmak şu anda 80 adet dükkana ruhsat alınamadığını belirtti. Sorunların çözümü için Milletvekili Mehmet Erdem’den ilginç bir yöntem ile yardım isteyen Irmak, “Bu kooperatifi yöneten iki kişi sorunlar çözülemediği kalpten gitti. Malumunuz Fettah Başkan geçtiğimiz ay hayatını kaybetti, Cumartesi günü de Anahtarcı Nuri Çolakoğlu da kalpten gitti. Ben de kalpten gitmeden şu sorunları çözersek çok sevineceğim” diye konuştu.

Başkan Irmak, Tabakhane Hamamı restorasyonu konusunda Anıtlar Kurulu’nun istediklerini yerine getirdiklerini ancak halen ruhsat alamadıklarını belirtti.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png