Evlerini kaybetme riski ile karşı karşıya kalan binlerce kişi, bankalarla ev sahiplerini buluşturan 'Konut Kurtarma Fuarları'nda finans kuruluşları ile bir araya gelerek evlerini kurtarmak için ter döküyor.
Gayrimenkul krizinin patlak verdiği ABD'de evlerini kaybetme riski ile karşı karşıya kalan binlerce kişi, bankalarla ev sahiplerini buluşturan 'Konut Kurtarma Fuarları'nda finans kuruluşları ile bir araya gelerek evlerini kurtarmak için ter döküyor. ABD Milli Kent Birliği'nin 'ekonomik yetkilendirme turları' adı altında organize ettiği fuarlara konut kredisi veren Bank of America, Chase, National City Mortgage, Wells Fargo ile Freddie Mac gibi kuruluşlar katılıyor. İlki Dallas'ta gerçekleştirilen 'konut kurtarma fuarına' bini aşkın konutzede katılarak kreditörlerle yenilenen ödeme planları konusunda sıkı pazarlıklar yaptı. Başkan Obama'nın hayata geçirdiği konut planı ile ilgili internette sadece temel bilgilerin yer aldığını kaydeden Milli Kent Birliği Başkanı Marc Morial, "Yüzyüze görüşmelerin gerçekleştiği bu interaktif fuarlarla insanların evlerini ipotekten korumaya yönelik yeniden finans ve uygun ödeme planları yapılıyor" dedi.
Fuarda stand açan Bank of America'nın avukatlarından Jerry Durham, 2008 yılında 230 bin konutun finansmanının yeniden düzenlendiğini kaydetti. Durham, "Bu yılın ilk çeyreğinde 155 bin konutun kredisi yeniden düzenlendi ve yıl sonuna kadar çok daha fazla insana ulaşarak onların konut sorunlarına çözüm getireceğiz" dedi.