Aydın’da faaliyet gösteren Sait Begeç İnşaat Firması’nın sahibi Sait Begeç, ülkemizde sık sık yaşanan depremlerde meydana gelen can ve mal kaybının en önemli nedeninin binalarda görsellik kadar sağlamlığa önem verilmemesinden kaynaklandığını belirtti. Ataerkil bir toplum olmamıza rağmen ülkemizde bir çok konuda son sözü hanımların söylediğini belirten Sait Begeç, konut alırken dikkat eilmesi gereken püf noktaları açıkladı. Begeç, özellikle hanımlara “Konut alırken konfor kadar binanın sağlam olmasına da dikkat edin. Son yaşanan depremlerde dış görünümü çok güzel olan birçok binanın maalesef yıkıldığına şahit olduk” dedi.

Aydın’ın birinci derece deprem bölgesi olduğunu ve her ne kadar son yapılan inşaatların deprem yönetmeliğine uygun yapılmış olsa da, bir inşaatta kullanılan demir ve çimento kadar betonun uygun zamanda suyunun verilmesinin bile çok önemli olduğunu kaydeden Sait Begeç, “Yeterli bilgiye sahip olunmaması nedeniyle bir çok kişi bina alırken, dış güzelliği ve konforunu beğendikten sonra binada ne kadar demir kullanıldığını haklı olarak soruyor. Oysa bir binada kullanılan demir kadar o demirin bağlanış şekli de çok önemlidir. Bu nedene özellikle hanımların bir evi beğendikten sonra son kararı bu konuda uzman kişilere incelettirmesini tavsiye ediyoruz” dedi.

“KONUT ALIRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR”

Emlak yatırımı yaparken bilinmesi gereken bazı hususlarda bilgi veren İnşaat Mühendisi ve Müteahhit Sait Begeç “Ev sahibi olmak hemen hepimizin hedeflerinden biridir. Ancak insanın ömür boyu yaşamayı düşündüğü yuvayı satın alırken dikkat etmesi gereken hususlar vardır. Konutun bulunduğu çevre ve kalitesi, çocuğunuz varsa okula mesafesi, arabanız varsa otoparkının olup olmaması gibi birçok farklı etken konut alırken göz önünde bulundurulmalıdır. Her ne olursa olsun yuvanın en önemli özelliği sağlam olmasıdır. Dünyanın en güzel konutunu da alsanız eğer sağlam değilse o konut bir gün başınıza yıkılabilir” diyerek konut alacak kişilerin binaların sağlamlığını iyi araştırmasını tavsiye etti.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg