Konferans salonunun dışına da taşan olaylara jandarma müdahale etti. Kemal Kılıçdaroğlu, konferansı yarıda kesip Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü'nden ayrıldı.

Kocaeli Üniversitesi Çağdaş Üniversite Öğrenci Kulübü'nün organizasyonuyla Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi Morfoloji Bölümü'nde konferansa katılan CHP Grup Başkan vekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması sonrasında bazı öğrenciler sorular yöneltti. Teknik Eğitim Fakültesi öğrencisi Çağlar Özkan'ın 'Sizin yaptığınız provokasyon. Türban samimiyetsizliğini bize açıklayabilir misiniz?.
Deniz Baykal'ın bu türban atağı ahlaksızlık değil midir." sorusu salonu karıştırdı. Salonda bulunan CHP İl Gençlik Kolları üyesi olduğu belirlenen bir grup genç ile öğrenciler önce sözlü tartıştı, ardından yumruklar konuştu.
Bir grup öğrenci salon dışına çıkartılınca "Faşizme karşı omuz omuza", "Üniversiteler bizimdir bizim kalacak" şeklinde sloganlar attı. Olaylar bu kez dışarıda devam etti. Öğrenciler birbirlerine inşaat kalası ve çöp bidonları fırlattı.

Olaya daha sonra buradaki jandarma görevlileri ile özel güvenlik görevlileri müdahale etti. Olaylarda bazı öğrencilerin çok hafif şekilde yaralandıkları belirtildi.
Olaylar üzerine ise Kemal Kılıçdaroğlu konferansı yarıda bırakarak üniversiteden ayrıldı.

Hürriyet