CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la Anıtkabir'de yaptığı sohbetin, "Erken seçim" üzerine olmadığını 4 gün sonra itiraf etti. Baykal, 'Ben (Başbakanla) konuşmamda 'Yarın sizin ne yapacağınız belli olmaz' derken bir seçim olasılığını düşünerek öyle konuştum. O da doğrudur, kafamda o vardı ama daha sonraki tartışmalardan anlıyorum ki Başbakan bunu bir seçim olasılığı olarak düşünmemiş" dedi.

BAŞBAKAN YALANLAMIŞTI

Ankara'nın Haymana ilçesi Yenice beldesini ziyaret eden Baykal, gazetecilerin sorularını cevabladı.

Baykal, '29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri kapsamında Anıtkabir'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile kendisi arasında geçtiği iddia edilen diyaloğa ilişkin 'külliyen yalan' dediği ifade edilerek, değerlendirmesinin sorulması' üzerine şunları söyledi: 'O gün yaşananlarla ilgili olarak aramızdaki konuşma basına doğru yansımıştır. Başbakan bana 'turlara devam mı?' diye sordu. Ben önce neyi kast ettiğini anlamadım. 'Anlamadım' deyince 'Yurt gezilerine devam mı?' dedi. Ben de 'Evet, devam ediyoruz' dedim. 'İstanbul'dan geldim bugün. Önümüzdeki günlerde de İzmir'e ve Karaman'a gideceğim' dedim. Sonra durdum 'sizin yarın ne yapacağınız belli olmaz' dedim. 'O nedenle devam ediyoruz' dedim. Başbakan da buna cevaben 'Evet doğrudur, her şey olabilir' dedi. Ve bu da basına bu şekilde yansıdı.'

'MEDYA ÖYLE ANLADI'

Bu konuşmayı 'Medyanın, kamuoyunun bir erken seçim iması olarak ifade ettiğini' anlatan Deniz Baykal, 'Ben de konuşmamda 'Yarın sizin ne yapacağınız belli olmaz' derken bir seçim olasılığını düşünerek öyle konuştum. O da doğrudur, kafamda o vardı ama daha sonraki tartışmalardan anlıyorum ki Başbakan bunu bir seçim olasılığı olarak düşünmemiş hatta kendi ifadesiyle 'Kürt Açılımı' konusunda böyle konuştuğumu zannetmiş' dedi.

'Başbakan'ın bu konuşmada Kürt açılımını kastetmiş olabileceğini belirten Baykal, 'Anlıyorum ki Başbakan benim bir olasılık olarak 'her şeye hazır olmak lazım Türkiye'de. O nedenle çalışıyoruz' demiş olmamı 'Elbette her şey olabilir' derken seçimi kastetmemiş" diye konuştu.

Kendisinin bir erken seçim anlayışında da olmadığını ileri süren Baykal, konuşmayı da 'şakalaşma" olarak nitelendirdi./yeni şafak