Taraf Gazetesi'nin "AKP ve Gülen'i bitirme" başlığıyla yayınlanan "İrtica ile Mücadele Planı' ile ilgili Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ 26 Haziran'da bir basın toplantısı düzenlemişti. Gerçekleştirilen basın toplantısında Başbuğ, adı geçen belge ile ilgili, kağıt parçası ifadesini kullanmıştı. Başbuğ yaptığı konuşmada bu konuyla ilgili şöyle bir yorum yapmıştı:
"Türkiye bir kağıt parçası etrafında enerjisini harcadı"

İşte İlker Başbuğ'un konuşmasındaki "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" ile ilgili kısım:

Türkiye'de etrafımızda ve dünyada cereyan etmekte olan gerçek olaylara bakarsak ciddi bir çok sorunun bulunduğunu ve yaşandığını görürüz.

Dünya ülkelerinin hemen hemen hepsi küresel kriz ve bu krizin doğurduğu ekonomik ve sosyal konularla boğuşmaktadır. Türkiye bunun yanında terör ve bölücü terör örgütü ile mücadelesine devam etmektedir.
Çevremizde başta İran'daki song gelişmeler olmak üzere, Irak, Afganistan ve Pakistan'da ciddi olaylar yaşanmaktadır. Kıbrıs görüşmeleri de bir taraftan sürmektedir.

Bütün bunlar yaşanırken Türkiye iki haftadır Genelkurmay Askeri Savcılığı'nan elinde bulunan, topladığı ve talep ettiği bütün bilgiler çerçevesinde yürüttüğü hazırlık soruşturması neticesinde ulaştığı karar neticesinde bir kağıt parçası etrafında enerjisini tüketmiştir.

Ayrıca yargı sürecini sabırla sükunetle beklemebasiretini de gösterememiştir.

Her şeyden önce bunlardan dolayı biz TSK olarak üzgünüz.

Şu anda elimizde olan hukuki anlamda bir kağıt parçasıdır.

Hiç zaman kaybedilmeden belge olduğu iddia edilenin gerçekten belge olup olmadığının hukuk ve yargı yoluyla ortaya çıkartılması için Genelkurmay Askeri Savcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır. Bu durumda bizim tarafımızdan yapılması gereken tek ve doğru hareket tarzı da budur. Soruşturma aynen adli yargı teşkilatı içerisindeki Cumhuriyet Başsavcılıkları gibi Anayasal teminatlar altında, bağımsız bir şekilde faaliyetlerde bulunan Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı tarafından yürütülmüştür. Karar da yine bu makama aittir.

Askeri savcılık kanunlar çerçevesinde incelenmesi gereken bütün unsurları, mevcut bilimsel ve teknik imkanları da kullanarak bu karar ulaşmıştır. Genelkurmay Askeri Savcılığı"nın verdiği kararı beğenebilirsiniz, beğenmeyebilirsiniz ancak bu karar karşı saygısız ve küçümseyici tavırlar içine giremezsiniz.

Bu tip davranışlar askeri yargıyı küçültmez, bu şekilde davrananları küçültür. Son dönemlerde artan bir şekilde ve örgütlü olarak gerçekleştirdiği değerlendirilen kurgulanmış bazı olaylar, TSK"yı yıpratma ve karalama kampanyasına dönüştürülmektedir.

Hukuk açısından yaşadığımız olayda bugün gelinen nokta, olduğu iddia edilen, bir kağıt parçası olduğunu, bir belge olmadığını göstermektedir. Bu konuda Genelkurmay Başkanlığı ve Genelkurmay Askeri Savcılığı elindeki bütün bilgi ve belgeler ışığında ve hukuk çerçevesinde gerekeni yerine getirmiştir.

Bu duruda bugün biz bu kağıt parçasının birileri tarafından TSK"yı yıpratma ve karalama amacıyla hazırlandığını değerlendirmekteyiz. Bu kağıt parçasının kimler tarafından ne amaçla hazırlandığının ortaya çıkartılması görevi ise devletin istihbarat birimleri ile yargı organlarına düştüğünü bildiriyor ve bunu istiyoruz./yeni şafak