COMENİUS Projesi kapsamında Söke"ye gelen İtalyan ve Hollandalı öğrenci heyetleri Söke Hilmi Fırat Anadolu Lisesi"nin konuğu oldu. Önceki gün Söke ve çevresindeki fabrikaları gezen konuk heyette yer alan öğrenciler, HFA Lisesi Salonunda projelerini paylaşırken sunumdaki projelerle ilgili olarak beyin fırtınası oluşturdular.
Söke HFA Lisesi yöneticileri, konuk heyete Bedesten Teras Restaurant"ta veda yemeği verdi. Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna"nın da katıldığı yemekte okul müdürü Mehmet Birışık konuk öğrenci heyetini ilçemizde ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. İtalya"nın Palermo Kenti Albert Einstein Lisesi Müdürü Mario Casertano ise Söke"de çok güzel günler geçirdiklerini söyleyerek; “Babam yıllar önce Kapadokya bölgesine geldiğinde bizleri Türkiye"ye ve ülkenizin güzelliklerini anlatırdı. Ülkenizin arkeoloji bakımından harika bir ülke olduğunu bu ziyaretimde gittiğim Pamukkale ve Efes"te bir kez daha anladım. Bizlere karşı gösterilen içten ve samimi konukseverliğe bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.
Konuk heyete verilen veda yemeğinde HFA Lisesi müzik öğretmeni Murat Taş gitarı ile seslendirdiği Türkçe, İngilizce ve İtalyanca şarkılarla konukları müzik ziyafeti sunarken; okulun kimya öğretmenlerinden Hülya Yıldırım ve biyoloji öğretmelerinden Selda Acar seslendirdikleri şarkılarla geceye renk kattılar.