Emine Erdoğan'dan basına eleştiri!

Başbakan Erdoğan"ın eşi Emine Erdoğan “Ana-Kız Okuldayız” kampanyası çerçevesinde Keçiören ilçesinde okuma-yazma kurslarına katılanlara sertifikalarını verdi. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu"nun da katıldığı törende konuşan Erdoğan, şiddet ve vahşet haberlerine değinerek şöyle konuştu:

Yüreğimizde hissediyoruz

“Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hiç duymak istemediğimiz, görmek istemediğimiz, şahit olmak istemediğimiz manzaralarla karşılaşıyoruz. Aile içi şiddet, töre cinayetleri, namus cinayetleri, kan davaları, şiddet ve vahşet haberleri hafızalarımızda derin izler bırakıyor. Elbette Türkiye bu cinayetlerin sıkça yaşandığı bir ülke değildir. Televizyonların, gazetelerin ve internetin kontrolsüz bir biçimde yaydığı bu manzaralar, Türkiye"nin umumi manzarası elbette değildir. Ancak, bir tek masum insanın ölümüne bile insanlığın ölümü, insani değerlerin ölümü olarak görüyoruz ve bu cinayetlerin acısını yüreğimizde hissediyoruz. Tüm bu olumsuz gelişmelerin en temelinde cehaletin yattığını da biliyoruz. Cehaletle, karanlıkla, bilgisizlikle mücadelemizde ne kadar kararlı olursak, inanıyorum ki bu tür olumsuz vakalara da o derece az rastlayacağız.”

Türk Bayrağı hediye edildi

Talip Yener İlköğretim Okulu Öğrencisi Tuğba Akyar İstiklal Marşı"nı okuduktan sonra Erdoğan"a Türk Bayrağı hediye etti. Konuşmaların ardından Erdoğan kursta başarılı olanlara sertifikalarını verdi.

Erdoğan"dan rektörlere güvence

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık Merkez Bina"da, çeşitli zamanlarda randevu talebinde bulunan 6 üniversite rektörünü kabul etti. Erdoğan, Ankara, Bahçeşehir, Tunceli, Yalova, İstanbul ve Dokuz Eylül üniversitelerinin rektörlerine güvence verdi. Erdoğan, “Çok çalışın, öğrencileri iyi yetiştirin, ülke sorunlarının çözümüne katkıda bulunun, her konuda sizin arkanızda olurum” dedi. Erdoğan"ın aile doktorluğunu da yapan İstanbul Üniversitesi Rektörü Yunus Söylet"le görüşmesinde ise üniversitelerin bölünmesine ilişkin konunun gündeme geldiği öğrenildi. Üniversitelerin bölünmesine karşı çıkan Söylet"in bu konudaki görüşlerini Erdoğan"a aktardığı ifade edildi.