Doktorun kocası “Onlara inanmaması gerektiğini söylemiştim” dedi. Son dönemde artan kontör dolandırıcılığı olayları ile ilgili polisin yaptığı uyarıları dikkate almayan bazı vatandaşlar, oyuna gelmeye devam ediyor. Adana’da dolandırıcıların son kurbanı olan bir kadın doktor kendilerini polis olarak tanıtan kontör dolandırıcılarının hesabına tam 181 bin TL yatırdı.
 
İLK GÜN 130 BİN TL
 
İddialara göre doktor N.Ö’yü telefonla arayan ve kendisini polis olarak tanıtan bir kişi, “Adınıza terör örgütüne para gönderilmiş. Şüphelileri yakalamamız için bize para göndermeniz lazım” dedi. Bunun üzerineN.Ö. verilen hesaba 130 bin TL para yatırdı.
 
EKİPLER ÇETENİN PEŞİNDE
 
N.Ö, akşam durumu anlattığı eşi tarafından, “Seni kandırmışlar. Bunlar dolandırıcı, polisten her gün SMS geliyor.Her tarafa dolandırıcılarla ilgili broşür asılmış. Sakın bunlara inanma” diye uyarıldı. Ancak ertesi gün dolandırıcılar kadın doktoru tekrar arayarak, “Zanlıyı tespit ettik, yakalamamız an meselesi. Bunun için bize biraz daha para göndermeniz gerekiyor” dedi.
 
Bunun üzerine dolandırıcılara tekrar kanan kadın doktor hesaba 51 bin TL daha yatırdı.Hesaba iki günde toplam 181binTLpara yatıranN.Öaradan 3-4 gün geçtikten sonra sonucu öğrenmek için dolandırıcıların kendisini aradığı bütün telefonları aradı. Ancak kimselere ulaşamadı. Bunun üzerine dolandırıldığını anlayan doktor polise başvurdu. Yapılan başvuru sonucunda hesabı kullanan bir kişi Elazığ’da yakalandı. Şahsın dolandırıcılığı tek başına yapmadığını düşünen polis, diğer zanlıların yakalanması için çalışma başlattı.