Ayrıca 4 adet şu operatöre ait 250 kontör alın ve şu numaraya yollayın” diyerek kontör dolandırıcılığı yapılmak istenildiğini iddia edildi.

Bir İçecek firmasının düzenlediği kontör Kampanyası dolandırıcıları yeni ekmek kapısı oldu. Didim"de yaşayan ve adını vermek istemeyen vatandaşa mesaj çeken dolandırıcılar şahsa ait cep telefonuna gönderdiği mesajda “Kampanyamızdan 10 Bin TL kazandınız. Ayrıca 4 adet şu operatöre ait 250 kontör alın ve şu numaraya yollayın.”diyerek kontör dolandırıcılığı yapmak istenildiğini iddia etti.

aşanan olayda Kontör Dolandırıcıları, ismini vermek istemeyen şahsın cep telefonuna mesaj çektiler. Çekilen mesajda “Tebrikler, 10 bin TL kazandınız.” Yazdığını söyleyen şahıs, mesajla birlikte gönderilen cep telefonuna aranması için bir uyarının da yapıldığını ve yazılan cep telefonunu aradığını söyledi. Aradığı cep numarasının karşısında bir erkekle konuştuğunu belirten şahıs “Bizden 10 Bin TL kazandınız. Varsa bize verebileceğiniz bir hesap numarasını ve şahsi bilgileriniz verin. Ardından şu operatör firmasından 4 adet 250 kontör alın ve sonra tekrar bizi arayın diyerek” telefon konuşması sonlandırıldı. Adını vermek istemeyen şahıs tüm söylenenleri yaptığını bildirdi.

Yaşanan bu gelişmeleri evdeki kardeşine anlatan şahıs, kardeşinin bunun bir dolandırıcılık olduğunu düşünmesinin ardından adı geçen firmanın Didim"deki bir yetkilisiyle görüştüğünü ve yetkililerin bunun bir dolandırıcılık olduğunu söylemesi üzerine harekete geçen şahıs ile kardeşi, hemen dolandırıcı şahsa verilen hesap numarasından işlemlerin yapılmaması için bankayla irtibata geçti ve hesap hareketlerini durdurdu.

Ardından dolandırıcılık yapmak isteyen şahsı arayan şahsın kardeşi, “Siz kimsiniz? Böyle bir durumu yok” sözü üzerine dolandırıcılık yapan kişinin “Burası bir resmi kurum. Ne olur düzgün konuşun” diyerek cevap verdiğini Şahsın kardeşi ise bu konuşmanın ardından “Durumu hemen polise bildireceğim” demesi üzerine dolandırıcılık yapmak isteyen şahsın telefonu yüzüne kapattığını söyledi.

Şahıs ile kardeşi olaydan herhangi bir maddi kayıp yaşamadıklarını söylerken Vatandaşların bu tür mesajlara itibar etmemesini ve daha dikkatli olması yönünde uyarılarda bulundu.

AYDIN EMNİYETİNDEN UYARI

Konuyla ilgili olarak da Aydın İl Emniyet Müdürlüğünün resmi sitesinde de Kontör Dolandırıcılığına karşı uyarılarda bulunurken şu uyarılar yapılıyor; “Sizi arayarak;
Kullanmış olduğunuz cep telefonundan Emniyet görevlisi, Askeri rütbe ve Hâkim-Savcı konumundaki şahısların eşlerinin rahatsız edildiği, taciz edildiği, kendilerinin bu şahısları yakalamak için çalışma yaptıklarını, söyleyerek; Telefonunuzun sim kartının kopyalandığını, yüksek miktarda görüşmeler yapıldığını ve bu kişilerin tespitinin yapılabilmesi için kontör göndermelerinin gerektiğini; izin ve başka vatandaşların cep telefonu numaralarını sizin adınıza teröristler kullanıyor çok konuşma yapılıyor. Size yüklü miktarda fatura gelecek biz bu şahısları tespit etmek için Türkiye genelinde operasyon yapacağız, en yakın bayii"ye gidin ve size yazdıracağımız cep telefonu numarasına kontör yükleyin, operasyon bittikten sonra biz size haber vereceğiz devlet masrafları sana ödeyecek diyerek kontör talep eden;
Ayrıca; Cep telefonunuza “Ödül kazandınız” şeklinde mesaj gönderip, mesaj gönderilen kişiyi arayıp ne ödülü kazandığını sorunca “yüklü miktarda para ödülü kazandığını ancak ödülü alabilmek için 3 adet kontör kartı alıp şifre göndermesi gerektiği vb. gibi söylemler ile arayan kişilere itibar etmeyiniz ve en yakın Kolluk Birimine müracaatta bulununuz”/iha