Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosluğu'nun internet sayfasında şu duyuru yayımlandı:

“Gazze'den çıkış yapmak isteyenvatandaşlarımıza gerekli yönlendirmenin yapılabilmesini teminen, vatandaşlarımızın ivedilikle Tel Aviv Büyükelçiliğimiz ile veya Kudüs Başkonsolosluğumuz ile veya bakanlığımızın 24 saat hizmet veren Konsolosluk Çağrı Merkezi'yle irtibata geçmeleri rica olunur.”

Gazze'de 120 Türk vatandaşı bulunuyor. Bunlardan bir kısmı sivil toplum kuruluşlarında çalışan, bir kısmı da Filistinlilerle evlilik yoluyla Gazze'ye yerleşen Türklerden oluşuyor.

İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları beşinci gününde de devam etti.İsrail son beş günde Gazze'ye bin 100 hava saldırısı gerçekleştirdi. Bu da her dört buçuk dakikada bir saldırı anlamına geliyor.

1 milyon dolar değerinde yardım

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), İsrail'in saldırılarına maruz kalan Gazze'de 1 milyon dolar değerinde yardım dağıttı.

TİKA'nın Gazze Temsilcisi Muhammed Mürteca, "Başbakan Erdoğan'ın talimatı üzerine, İsrail'in saldırılarından zarar gören ailelere 1 milyon dolar değerinde acil yardım dağıttık. Yarım milyon dolar gıda, yarım milyon dolar da ilaç yardımı yapıldı" dedi.

Hükümet tarafından Gazze'deki belediyelere akaryakıt yardımı yapılması konusunun görüşüldüğünü belirten Mürteca, Filistin halkına daha fazla yardım sağlanacağını ifade etti.