Operasyon için hazırlıkların yapan polis, çok sayıda çocuğu yangın merdiveninden tahliye etti. Çocukların tahliyesinin ardından polis, itfaiye ekiplerinin de yardımıyla çelik kapıyı kırarak konsolosluğa girdi. Eylemcilerin müdahale sırasında polise direnmediği öğrenildi. Polis, ellerine kelepçe takarak 20 eylemciyi gözaltına aldı.
PARA VERİLMEYİNCE İŞGAL ETMİŞLER
Libya'nın İstanbul Başkonsolosluğunu işgal eden muhalif yaralıların, bundan sonra kendilerine para verilmeyeceğini öğrenince konsolosluğu işgal ettikleri öğrenildi.
 
Libya'da süren savaş sırasında Türkiye'ye getirilen ve tedavi altına alınan muhalif Libyalı grubun gerçekleştirdiği işgal eyleminin para nedeniyle gerçekleştirildiği öğrenildi. Türkiye'de bulundukları sırada konsolosluktan düzenli olarak para alan Libyalı grup, paralarını alamayınca Beyoğlu'nda bulunan konsolosluğa geldiler. İçeri giren 20 Libyalı, konsolosun bundan sonra kendilerine para verilmeyeceğini söylemesi üzerine sinirlenerek etrafa zarar verdikleri ve daha sonra konsolosluğu işgal ettikleri bildirildi.
 
Konsolosluk yetkililerinin polisi aramasının ardından olay yerine gelen emniyet g üçleri, konsolosluk binasında bulunan ve Arapça öğrenmek için gelen yaklaşık 50 öğrenciyi yangın merdiveninden tahliye etmesinin ardından harekete geçti. 
 
Kapının kırılmasının ardından içeri giren çok sayıda polis, grubu gözaltına aldı. Elleri kelepçelenen Libyalılar daha sonra çevik kuvvet otobüsüne bindirilerek emniyete götürüldü. 
 
ANKARA'DAKİ BÜYÜKELÇİLİĞE DE GİRMEK İSTEDİLER
Türkiye'de tedavi gören bir grup Libyalı, paralarının kalmadığı gerekçesiyle bu ülkenin Ankara Büyükelçiliği'ne zorla girmek istedi. Elçilik bariyerlerini aşmaya çalışan Libyalı gruba, polis biber gazıyla müdahale etti. Libya'da yaşanan iç savaşta yaralanan ve tedavi için Türkiye'yede bulunan yaklaşık 20 kadar Libyalı, paralarının bittiği ve elçiliğin kendileriyle ilgilenmediği gerekçesiyle Libya Büyükelçiliği'ne girmek istedi. Elçilik görevlilerinin izin vermediği Libyalılar, zorla binaya girmeye çalıştı. Elçilik bariyerlerini aşmaya çalışıp, taşkınlık çıkaran ve çevredeki araçlara zarar veren gruba polis biber gazıyla müdahale etmek zorunda kaldı. Biber gazının etkisiyle yere yığılan Libyalılar, biberin etkisini yüzlerini cola ve su ile yıkayarak gidermeye çalıştı. Uzun süre polis ekipleriyle tartışan Libyalılar, takviye ekiplerin gelmesiyle elçilik önünde oturma eylemi yaptı. Polisin ikna çalışmalarının ardından 3 kişi yetkililerle görüşmek üzere kalırken, diğer grup buradan ayrıldı.