İsmail Baha Sürelsan Konservatuarı, TSM ve THM icra heyetlerine alacağı ses ve saz sanatçılarına sınav yaptı. Adaylar, jüriyi etkilemek için ter döktü.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı İsmail Baha Sürelsan Konservatuarı Türk Sanat Müziği (TSM) ve Türk Halk Müziği (THM) Bölümü İcra Heyetlerine sanatçı alımı için sınav açıldı. TSM için 34, THM için 38, Çok Sesli Koro İcra Heyeti için de 35 ses ve sanat sanatçısı alınacağı açıklandı. Sınav için toplam 186 aday başvurdu.

JÜRİ ÖNÜNDE TER DÖKTÜLER

Adaylar, Bestekâr Gültekin Çeki, Konservatuar Şube Müdürü Şerafettin Sayar, Eğitim Planlama ve Koordinasyon Başkanı Mustafa Tügen, TSM Bölüm Başkanı Koro Şefi Volkan Kırımlıoğlu, Akdeniz Üniversitesi Konservatuarı Öğretim Üyesi Dr. Emin Kakan ile Öğretim Görevlisi Rauf Ulusoy’dan oluşan jüri önünde sanatlarını en iyi şekilde icra etmek ve jüriyi etkilemek için ter döktü.

SINAVLAR 19-20 EYLÜL’DE

Sınavla, konservatuarın TSM Bölümü’ne 20, THM Bölümü’ne 20, Ses Eğitimi ve Şan Bölümü’ne 20, Tiyatro Bölümü’ne 20, Çocuk Korosu’na 40 öğrenci alınacağı açıklandı. Sınavların 19 ve 20 Eylül’de gerçekleştirileceği belirtildi.