Türkiye'nin ilk bağımsız senfoni orkestrası olan İzmir Gençlik Senfoni Orkestrası, unutulmaz film müziklerinden oluşan bir konserle İzmirlilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

İzmir Gençlik Senfoni Orkestrası Sanat Danışmanı Alp Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 65 kişiden oluşan orkestranın Şef Mustafa Necati Karataş yönetiminde ''Film Müzikleri Konseri''ne hazırlandığını söyledi. Birçok film müziğinin Türkiye ve İzmir prömiyerinin yapılacağını konserde klasikleşmiş ve hafızalara kazınmış film müziklerinden örnekler sunacaklarını belirten Özdemir, şunları ifade etti:

''Herhangi bir kurum veya üniversiteye bağlı olmadan kurulan ve Türkiye'nin ilk bağımsız gençlik senfoni orkestrası olan İzmir Gençlik Senfoni Orkestrası, 6 Ekim'de Ahmed Adnan Saygun Kültür Merkezi'nde sanat hayatına merhaba dedi. Orkestrayı oluşturan 65 arkadaşımız hiçbir maddi talepte bulunmadan bir araya geldi ve kimseden destek almadan çalışmalarını sürdürüyor. Şimdi de haftanın üç günün dörder saat çalışarak ikinci konserimize hazırlanıyoruz. İkinci konserimizde 27 Kasım 2010 tarihinde yine Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde İzmirlilerin karşısına çıkacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle gerçekleşecek olan konserde orkestra klasikleşmiş ve hafızalara kazınmış film müziklerinden örnekler sunacak. Orkestra birçok film müziğinin Türkiye ve İzmir prömiyerlerini yapacak. Orkestra konsere Şef Mustafa Necati Karakaş yönetiminde konser verecek.''

Gençlik Senfoni orkestralarının Türkiye'de ve Avrupa'da birçok örneği olduğunu, ancak İzmir'deki ilk ve tek örneğin İzmir Gençlik Senfoni orkestrası olduğunu belirten Alp Özdemir, şöyle devam etti:

''Biz özverili genç sanatçıları bir araya getirdik. Yaklaşık bir yıldır proje üzerinde çalışıyoruz. İzmir gibi ilklerin şehrinde yine bir ilki gerçekleştirdik, sanatçılar masrafları dahi ceplerinden karşılıyorlar, konserlere hazırlanıyorlar. Orkestra elemanı bu işten para kazanmıyor, özveriyle gerçekleşen hayalimizdeki hedefimiz, bu orkestrayı sürekli hale getirip Mardin, Diyarbakır ve Trabzon'da konser vermek, uluslararası çapta ülkemizi temsil etmek. Şefimiz Ankara'dan geliyor, masraflarını kendi karşılıyor. Amatör ruhla çalışıyoruz, ama konsere profesyonel yaklaşıyoruz. Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda provalar yapıyoruz.''

Alp Özdemir, konserin büyük bir ses getireceğine inandıklarını sözlerine ekledi.