Aydın Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Aydın Arıcılar Birliği Kongresi’ne AK Parti Aydın milletvekili Mehmet Erdem’de katıldı. Kongrede, Aydın Arıcılar Birliği’nin mevcut Başkanı Kadir Kılıç'ın listesiyle Zeki Altın'ın listeleri yarıştı. Zeki Altın başkanlığındaki liste ipi göğüsledi.
AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem kongrede yaptığı konuşmada Türkiye’nin her alandaki üretimini artırmak mecburiyetinde olduğunu söyledi. Erdem” Bizim petrolümüz ve doğalgazımız yok. Bu nedenle üretim yapmak durumundayız. Tarım, sanayi, turizm ve teknolojik üretimlerimizi katlayarak artırmalıyız. Üretimde temel ilkemiz de kaliteli ve verimli üretim olmalıdır. Dünya ile rekabet edebilecek ürünler ortaya koyabilmeliyiz.”dedi
AK Parti hükümeti olarak ülkenin kalkınmasında en önemli unsurlardan birinin tarım olduğunun bilinci içerisinde olduklarını belirten Erdem; “Bu nedenledir ki tarımın her kolunun gelişmesi, kaliteli ve verimli üretim yapılabilmesi için destekler artırılarak çeşitlendirmekteyiz.Arıcılık ve bal üretiminde 2003 ve öncesinde hiçbir destek primi verilmemekteyken; AK Parti hükümetleri olarak 2004 yılından bu yana arıcılık ve bal üretimine yapılan desteklemeler artarak devam etmektedir. Aydın’da 2004'ten bu yana arıcılarımıza toplam olarak 5. milyon 898 bin 130TL destek ödemesi yapılmıştır. Ülkemizin bütçesinin artmasıyla doğru orantılı bu destekler artmaya devam edecek; bunanla beraber sahte bal üretimiyle mücadeleye de daha çok önem verilecektir. Arıcılarımız her türlü sorunlarında beni rahatça arayabilirler."diye konuştu.