Bünyesinde 9 otel bulunan Noa Grup Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Açıkgöz, Fethiye'den sonra Kuşadası'nda da yeni bir yatırıma imza attı. Açıkgöz, 2012 yılında faaliyete geçecek olan 2 otelle Kuşadası’na gireceklerini açıkladı. Bunun yanında Diana Grubu eski Club Med’in arazisi otel yapmak için satın alırken, Peninsula Grubu da de luxe otel yapmak için projeye başladı.
Geçen yıl 2007’den beri işletmecisi olduğu Ölüdeniz Resort Otel’i satın alan İlhan Açıkgöz, şimdi de Kuşadası'nda yatırımcı yönüyle ortaya çıktı. Kuşadası’na yapacakları yatırımlarla ilgili açıklamalar yapan Noa Grup Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Açıkgöz, Kuşadası’nın gerek doğası, gerekse denizi ve iklimiyle Türkiye’nin en güzel destinasyonu olduğunu belirterek, “Kuşadası Türkiye’de turizmin başladığı yerdir. Kuşadası aynı zamanda benim doğduğum ve turizme ilk başladığım yer. Türkiye’nin önde gelen turizmcileri burada yetişmiştir. Hasan Tonbul üstat bunun en güzel örneğidir. Ben de Hasan Tonbul ile 7 yıl birlikte çalıştım ve tecrübelerinden istifade ettim. O yüzden Kuşadası’nın benim için ayrıca bir önemi var. Öte taraftan Türkiye’de son iki yıldır turist oranlarında en yüksek artış Kuşadası bölgesinde yaşanıyor. Dolayısıyla bölgede ciddi anlamda kaliteli yatak ihtiyacı ortaya çıkmış durumda” dedi
Türkiye’nin önde gelen otel yatırımcılarını Kuşadası’na yatırım yapmaya davet eden Açıkgöz, “Kuşadası’nda yatak arzı ortaya çıkmış bulunuyor. Bu yüzden, Barut Hotels, Rixos ve Cömertoğlu gibi Türkiye’nin önde gelen turizm yatırımcılarını Kuşadası’na yatırım yapmaya çağırıyorum. Özellikle ulaşım anlamında çok ciddi iyileştirmeler yapıldı. İzmir Havalimanı ile ulaşımı artık çok daha kolay. Üstelik Kuşadası Efes gibi önemli bir tarihi değere sahip” diye konuştu.
İlhan Açıkgöz, 2012 yılında hayata geçireceği oteller ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “ Otellerden bir tanesi Kuştur Tatil Köyü’nün komşu arazisi üzerinde, 47 dönümlük bir alana inşa edilecek. Yaklaşık 15 yıldır kamp alanı olarak kullanılan bu araziyi turizme kazandırıyoruz. Buraya inşa edeceğimiz otel 1000 yataklı ve deluxe bir otel olacak. Otelin maliyeti ise yaklaşık olarak 35 milyon Euro olacak ve 2012 yılının haziran ayında bitirmeyi hedefliyoruz. Hayata geçireceğimiz diğer otel ise, aynı zamanda işletmecilik anlamında da ön plana çıkmamızı sağlayacak olan, eski Akdeniz Inn oteli. İnbat Otel ile Blue Sky’ın komşusu olan bu otelin işletmesini yürüteceğiz. Oteli 8 milyon Euro’luk bir yatırımla baştan sona yenileyerek, burayı konsept otel bağlamında, çiftlere özel bir otel yapacağız. Bunun dışında önümüzdeki süreçte bir otel de Marmaris’te açmayı planlıyoruz.
YEREL YETKİLİLERE TURİZME DESTEKLERİNDE DOLAYI TEŞEKKÜR
Kuşadası’nda turizmin daha da gelişmesi ve yatırımların artması için yerel yönetimlerin büyük çaba sarf ettiğini kaydeden İlhan Açıkgöz, “Kuşadası turizmine büyük desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Sayın Esat Altungün ve ekibi ile, Kuşadası Kaymakamı Sayın Mustafa Esen ve ekibine teşekkürlerimi iletmek istiyorum” dedi.
KONGRE TURİZMİ ÖNEMLİ
Türkiye’nin en önemli kongre projesi olan KOMER’in Kuşadası’nda hayata geçeceğini hatırlatan Açıkgöz, kongre turizminin gelişmesi ile beraber Kuşadası’nda turizmin 12 aya çıkması noktasında önemli bir adım atılacağını da belirtti. KOMER’in içinde yer alacak kongre oteli ile ilgili Martı Grubu’nun girişimlerinin olduğunu da açıklayan Açıkgöz, Kuşadası’nın Pamucak mevkiindeki tahsislerin de yapılan bu yeni yatırımlardan cesaret alarak hızlanacağını ve Türkiye’nin önde gelen yatırımcılarının Kuşadası’na ilgilerinin artacağının altını çizdi.
Öte taraftan bölgeye yeni yatırımlar da yapılıyor. Diana Turizm’in yatırım şirketi olan Paloma, Club Med’in arazisini satın aldı ve buraya iki tane konsept otel inşa edecek. Buna ilaveten Penisula Grubu’da bölgeye deluxe bir otel açacak.