Türk Telekom Arena stadyumunun açılışında yaşanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan alehine yapılan “ıslıklı protestoyla” ilgili savcılıktan gelen talimatla, İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.

Polis eldeki video görüntülerini incelerken, protestoyu başlatan grup yada kişileri belirlemek için çalışma başladı. Galatasaray kongre üyeleri ve açılışa gelen yakınlarının da incelendiği öğrenildi.

Görüntüler inceleniyor

Şişli Cumhuriyet Savcılığı"ndan İstanbul Emniyet Müdürlüğü"ne gönderilen talimat yazısında protestoyu başlatan kişilerin yada grupların belirlenerek yakalanmaları istendi.

Harekete geçen polis, açılış sırasında çekilen görüntüleri incelemeye aldı. Polis, ilk olarak Galatasaray Spor Kulubu"nden hangi firmalara ne kadar bilet verdiklerinin listesini istedi. Bunun alınmasının ardından açılış sırasında öncelikle “Ultraslanlar”, “Tek Yumruk” gibi taraftar guruplarının stadyumun neresinde oturduğunun listesi çıkarılacak. Daha sonraki aşamada daveteyi alan firmaların bunları kime dağıttığı öğrenilecek.

Soruşturmada Galatasaray"lı kongre üyeleri de incelemeye alındı. Bu amaçla Galatasaray"dan kongre üyelerinin adres ve telefonları istendi. Yaklaşık 13 bin bilet verilen kongre üyeleri ile tek tek konuşularak kimleri stadyuma davet ettiklerinin sorulacağı öğrenildi. Yetkililer, soruşturmada öncelikle olayın organize bir hareket olup olmadığının araştırılacağını, daha sonra protestoyu başlatan ve katılan kişilerin ifadelerinin alınacağını söyledi. Bu kişilerin gözaltına alınıp alınmayacağı savcılık tarafından verilecek talimata göre belli olacağı öğrenildi.

Kale arkasındaki 150 kişilik grup şüpheli

Şişli Cumhuriyet Savcılığı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi"ne talimat göndererek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın Türk Telekom (TT) Arena Stadı"nın açılışı sırasında protesto edilmesinin “bireysel mi yoksa organize mi” olduğunun araştırılmasını istedi. Bunun üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, stattaki 200 kameranın çektiği görüntüleri incelemeye başladı. İlk incelemede, Erdoğan"ın stadı terk etmesine neden olan protestoların kale arkasında oturan yaklaşık 150 kişilik bir grup tarafından başlatıldığı yönünde kanaat oluştu.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar"ın konuşmaya başlamasıyla protestonun arttığı belirtildi. Protestoların VIP ve VIP alt kısmında yoğunlaşarak devam ettiği ifade edildi. Üst düzey bir emniyet yetkilisi, inceleme sonucunda “gözaltı ya da ifadeye çağırma” işleminin başlatılabileceğini ifade etti.