500 kişilik salonda düzenlenen konferansı bin kişi dinlemek isteyince salonun dışında kalanlar için sinevizyon ile konferans aktarıldı.

Yayınladığı kitapları ve katıldığı televizyon programlarının yanı sıra Türkiye genelinde gerçekleştirdiği konferanslar ile adından sıkça söz ettiren Emekli Albay Erdal Sarızeybek, “Başbakan Diyarbakır"a gidiyor, halka demokrasi dersi veriyor. Diğer tarafta PKK terör örgütü kepenk kapattırıyor. Hangi demokratik ülkede devletin güç ve otoritesinin üstünde silahlı bir güç otorite olabilir? Ama PKK oralarda otorite.. Bugün Diyarbakır"a gidelim, Vali desin ki, “Kepenkler açılsın..” PKK ve yandaşları da desin ki, “Kepenkler kapansın..” Göreceksiniz bütün kepenkler kapanacak.. O zaman devlet otoritesini sağlamıyor demektir” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Nazilli Şubesi"nin düzenlediği "Demokratik Açılım ve Terör" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Erdal Sarızeybek "Demokratik Açılım" konundaki görüşlerini ADD üyeleri ile paylaştı. Yoğun ilgi gören konferansta Saızeybek dinleyenler tarafından sık sık alkışlandı. Konferansı MHP"li Belediye Başkanı Haluk Alıcık da izledi. Konuşmasına, Türkiye"nin PKK terör örgütünden çok acı çektiğini söyleyerek başlayan Erdal Sarızeybek, “Canlarımız gitti. 6 bin 500 vatan evladı terörle mücadelede şehit düştü. Yüreğimiz yanıyor. Ancak bugün ülkeyi yönetenler ortaya çıkıp da, "Akan kanlar duracak deyip" bir açılıma doğru giderse, hepimizin oturup şunu düşünmesi gerekir. Acaba Türkiye geçekten bir açılım yaptığında, PKK terör örgütü tarihten silinip gidecek mi, yoksa şimdi alınan yanlış bir karar gelecekte çocuklarımızın daha çok kanının akmasına mı neden olacak? Bu soruyu hepimizin kendimize sorması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Türkiye"nin doğusunda orta çağdan kalma feodal bir yapı olduğunu iddia eden Sarızeybek, “Kimse ondan bahsetmiyor. Buradaki insanlar, orta çağdan bu yana aşiretler halinde yaşıyorlar. Hepsinin bir ağası var. Kaçağın ağası var, terörün ağası var, toprağın ağası var. Demokrasilerde ağalık düzeni olur mu? Aşiret düzeni içerisinde insanların özgür iradesi olmaz ki.. Doğudaki aşiret düzeni, insanların özgür iradesini elinden almaktadır. Yani bu bölgede yaşayan insanlarımızın özgür iradeleri yok. Şimdi, PKK terör örgütü, ağaların halk üzerindeki güç otoritesine ortak olmak istiyor. Mesele güç savaşıdır. Halk çaresiz. Yoksulluğu, işsizliği, aşırı nüfus artışı, topraksızlığı, kaçakçılığın hayvancılığı vurması, bunlar hep halkın sorunlarıdır. Ama bu sorunları kimse gündeme getirmiyor. Eğer bu ülkede demokrasiden bahsedilecekse, bu konulardan konuşmamız lazım. Ama kimse bunlardan bahsetmiyor, PKK terör örgütünden bahsediyor. Halk ne yapsın? Güvenlik yok. Güvenliğin olmadığı yerde demokrasi olur mu?” dedi.

Yaklaşık 3 saat süren konferansın ardından Erdal Sarızeybek, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık"ı makamında ziyaret etti.