Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclis Üyeliğinden istifa ederek Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan Semra Konaklı, basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda buluştu.

 

Önemli açıklamalar yapan Semra Konaklı Aydın"ın 56 köyüne 66 defa gittiğini, 2 dönemdir İl Genel Meclisinde tek bayan olarak savaş verdiğini söyledi.

 

Kadın adayların sayısının artması gerektiğine inandığını söyleyen Semra Konaklı “Yapamayacağım hiçbir şeyin sözünü vermem. Ulaşılabilecek birisi olacağıma şimdiden söz veriyorum. Bugün nasılsam yarında öyle olacağım. Köylerdeki sorunları biliyorum ve bu sorunların çözümü için Ankara"da bulunmam gerektiğine inanarak Milletvekili adaylığına müracaat ettim” dedi.

Rüzgar Enerjisi yatırımını desteklediğini söyleyen Konaklı, “Su sondajıyla elektrik maliyetleri oldukça yüksek. Tarım bitti bitiyor. Organik tarım bölgeleri kurulsun, 1/25 binlik çevre düzeni planı niye hazırlanılmıyor? Bu plan için tüm kurumlardan izin alındı ama ihale sürecinde tıkanma var. Bir de ekonomi büyüdü diyorlar, ama ben göremiyorum. Emekli zorda,çiftçi sıkıntılı” diye konuştu.

ÖNSEÇİM KARARI MEMNUNİYET VERİCİ

Üye bazında ön seçim kararını memnuniyetle karşıladığını ifade eden Konaklı, “2. ve 4. sıralara kontenjan kafamızı karıştırmadı değil. Ancak durum sizlerin de tahmin ettiği gibi değildir. Kendi içimizden tercih yapılacağı bizlere bildirildi” dedi.

EŞİNİN EKONOMİK DURUMU SORULDU 

Eşinin ekonomik sıkıntılarının seçim sürecinde engel oluşturup oluşturmayacağı sorulan Semra Konaklı “Böyle düşünsem bu yarışa çıkmazdım, hayatta herşey mümkün. Hastalıkta var ekonomik sıkıntılar da. Ayrıca dershanenin sahibi benmişim gibi anlatılmya çalışılıyor. Halbuki ben hiçbir zaman dershanenin sahibi olmadım.Dershanenin sahibi sevgili eşim Ahmet Konaklı'dır. Bu  konuda gelecek  eleştirilerin dedikodu olarak değil, yüz yüze konuşulması taraftarıyım” dedi.

İL GENELDE YAPTIKLARINI ANLATTI 

Konaklı toplantıda “Siyasete atılmam 2003"te partiye önerilmek suretiyle gerçekleşti. 5 Ekim 2003"te İl Kongresinde il yönetimine seçildim. 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde seçilerek İl Genel Meclisi üyesi oldum. 5 yıl Grup Başkanvekilliği yaptım. 2006 - 2007 ortalarına doğru 1.5 yıl 17 ilçe 250 sorunlu köye ulaştık. 2004 de 105 bin olan oyumuzun 2009 da 176 bine ulaşmasında bu çalışmanın çok etkisi olduğunu düşünmekteyiz. 81 ilde il genel meclisi bazında yapılan ilk çalışma olduğunu söylendi. 2 dönemdir tek bayan olarak olağanüstü performans sergileyerek CHP"ye artı değer kazandırmak için çok uğraştım. O dönemde yaptığımız Umurlu"da yapılması için mücadele verdiğimiz Umurbey İlköğretim Okulu şu anda 24 derslikli devasa büyüklükte bir okul. Çevresine ve komşu köylere hizmet vermekte. 4 köyün yararlanacağı 10bin metre küp su tutacak bir göletin yapılması için verdiğim önerge sonrasında yapıldı. Gerekova"da 12 derslikli bir okul kazandırdık. 262 köy okulunun elektrik borçlarının ödenmesini sağladım. Yol ağında bulunmayan köy yollarının yol ağına alınmasını sağlayarak asfalt yapılmasına ön ayak olduk. 2009 Yerel Seçimlerinde tekrar seçildim. Ayrıca Köylere Hizmet Götürme Birliği"ne 6 yıl üst üste muhtarlar tarafından seçilerek encümene seçildim. 2 dönemde görev aldığım komisyonlar, Plan-Bütçe, Köylere Yönelik Hizmetler, Basın-Yayın, Avrupa Birliği ve Ar-ge, İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanlığı, Eğitim, Kültür ve Sosyal İşler Komisyonu olmak üzere önemli komisyonlarda görev aldım. Gözpınar Şehitliği ve çevre düzeni, Köy festivallerine destek, kestanenin orman ürünü olmaktan çıkarılıp tarım ürünü olması ve desteklenmesi, 490 köyün çöpünün toplanması projeleri yaptığım çalışmalardan sadece birkaçı. 2 dönemdir tek bayanım. Araştırım ve şimdiye kadar merkezde tek bir bayan aday yokmuş. Bu nedenle de Aydın tarihine geçtim. Ayrıca kadın aday adaylarının çoğalmasında da benim rol model olduğum söyleniyor. Bu da beni çok mutlu ediyor. İl Genel Meclis Üyeliği çok önemli bir görev. Milletvekili olacak kişilerin buradan geçmesi gerekiyor. Ben burayı bir okula benzetiyorum ve ben buradan mezun oldum diyorum” dedi.

HALKIN İKTİDARI İÇİN CHP 

Konaklı “CHP"nin programı doğrultusunda aile sigortası, genceartı projesi, bedelli ve bedelsiz askerlik, yurt sorununu çözme, harçlıkların kaldırılması, yaz tatilinde askerlik yaptırılması, tarımın ve hayvancılığın canlandırılması, ithalatın önüne geçilmesi, basının tarafsız ve özgür olması, zenginliğin halka da dokunması ve Türkiye"nin yine kendine yeten ülke konumuna getirilmesi gibi hizmetler halkın iktidarında gerçekleşecektir” şeklinde konuştu.

ÇERÇİOĞLU'NUN TOPLANTI KARARINA NE DEDİ? 

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"nun Konaklı"nın toplantı düzenlediği saatlerde toplantı düzenlemesinin dikkat çektiği basın mensuplarınca sorulunca Konaklı “Bizlerden azami saygıyı bekleyenler asgari saygıyı gösterebilmelidir. İnsan saygıyı kendisi yaratır. Bu konuda polemiğe girmek istemiyorum” şeklinde yanıt verdi.

 

Konaklı toplantının bitiminde hiç kimseyi kötülemeden çalışmalarını sürdüreceğini de sözlerine ekledi.