18 yıllık kursçuluk tecrübesi bulunan Uzman Akademi ile iş birliği yapan Konaklı Dershanesi’nin Adnan Menderes Üniversitesinin sürekli gelişmesi ve büyümesi ile Aydın’daki kız öğrencilerin en büyük ihtiyaçlarından bir olan barınma sorununu çözmek için Kız Yurdu olarak faaliyet göstermesine karar verildiği belirtildi. 
Seçil Konaklı ve Hakan Sarayköylüoğlu’nun iştiraki ile kurulan ‘Uzman Konaklı Kız Yurdu’nun daha önce Konaklı Dershanesinin bulunduğu binada faaliyet göstereceği belirtildi. Otel konforunda yuva sıcaklığında hizmet vereceği belirtilen yaklaşık 3 bin metrekare binanın hizmete girmesi ile Aydın Adnan menderes Üniversitesi’nde öğrenim gören kız öğrencilerin barınma sorunun sona ereceği belirtildi. 
Mimarisi ve iç mekanlarda kullanılan enstrümanlarla ultra lüks bina sınıfında yer alan bina Aydın’ın merkezinde, her yere 5-10 dakika yürüme mesafesinde olması nedeniyle ayrı bir cazibe merkezi olacak. 
Genç girişimci Seçil Konaklı babası Ahmet Konaklı’nın ‘Konaklı’ adıyla çok güzel izler bıraktığını Aydın’da yepyeni bir işle ve yeni heyecanlarla bu defa hemcinslerine hizmet vereceklerini söyleyerek “Daha üniversite yıllarımdayken hayalini kurduğum bu işte başarılı olacağıma inanıyorum” dedi. 
Diğer girişimci İşadamı Hakan Sarayköylüoğlu ise bu yurt ile herhangi bir siyasi ya da dini görüşün değil herkesi her kesimi kucaklayan güvenilir bir kız yurdu olarak hizmet vermek için bu iştirake katıldığını belirtti. Kurum olarak farklı bir konsept ile hizmet vereceklerini kaydeden Sarayköylüoğlu “Zaten Uzman Akademi bünyesinde sürekli üniversite öğrencileri ile etkileşim içerisindeyiz. Onların istek ve ihtiyaçlarını çok iyi biliyoruz. Yaptığımız her işte dürüstlük ve yaptığımızın hakkını, kalitesini vermek en önemli değerimizdir. Velilerin gönül rahatlığı ve güvenle çocuklarını teslim edebileceği pırıl pırıl bir yurt, bir yuva hazırladık. Yurtçuluğun yanında yurt öğrencilerimize vize ve final zamanlarında ve ihtiyaç duyacakları her an kadromuzdaki akademisyenlerle destek olacağız” diye konuştu.