RADİKAL - İnternet Andıcı soruşturması ikinci kez ifade veren Albay Dursun Çiçek’in komutanlarına yönelik tepkilerinin ayrıntıları da ortaya çıktı.
Hükümet aleyhine kara propaganda amacıyla kurulduğu öne sürülen internet siteleriyle ilgili soruşturmasını tamamlayan savcı Cihan Kansız, emekli Orgeneral Hasan Iğsız, dün Yüksek Askeri Şûra Toplantısı’na katılan Ege Ordu Komutanı Orgeneral Nusret Taşdeler’in de aralarında bulunduğu 22 şüpheli hakkında yakalama kararı talep etmişti. Mahkemenin kabul ettiği iddianamede şüphelilerin birbirlerini hedef alan ifadeleri dikkat çekmişti. Siteleri hazırlattığı öne sürülen İrtica ile Mücadele Eylem Planı’nda da imzası olduğu iddia edilen Dursun Çiçek’in ifadelerinin ayrıntıları da ortaya çıktı. 
 
Savcılık ifadeye çağırdı 
Dursun Çiçek’in haziran ayında soruşturma kapsamında verdiği ifadenin bazı bölümlerini düzeltmek üzere savcılığa 3 sayfalık dilekçe gönderdiği ve savcılığın bu dilekçe üzerine Çiçek’i tekrar ifadeye çağırdığı öğrenildi. 
 
Sitelerle ilgili denetim yapma görevinin, kendisinin olduğu kadar sıralı amirlerinin de olduğunu belirten Çiçek’in, komutanları Korgeneral Mehmet Eröz, Korgeneral İsmail Hakkı Pekin ile Tümgeneral Hıfzı Çubuklu’ya yönelik sert ifadeleri, tutanaklara yansıdı. 
 
Soruşturmada ifade veren Korgeneral Mehmet Eröz’ün ‘site içeriklerinde kendisinin bilmediği olumsuzlukların olduğunu’ söylediği hatırlatılan Çiçek, sitelerin içerikleri konusunda üstlerin bilgisi olduğunu ifade etti. Çiçek’in, “Mehmet Eröz ifadesinde kendi bilmediği olumsuzluk olarak beyanda bulunmuş ise, niçin bu olumsuzluğu tespit edip düzeltilmesi konusunda talimat vermemiştir” dediği iddia edildi. 
 
Çiçek’in, Eröz’den sonra Korgeneral İsmail Hakkı Pekin’in ifadelerine de tepki gösterdiği belirtildi. Pekin’in, ‘Söz konusu sitelerin mevcut mevzuata göre uygun olmadığı ve bu yüzden kapattıkları’ yönündeki ifadesi hatırlatılması üzerine Çiçek “Kapatma emrini kim verdiyse aynı komutan siteleri daha önce de yayından kaldırabilirdi“ diye ifade verdi. 
 
Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu’nun ‘Bir şeylerden çekinildiği için sitelerin kapatılmış olabileceğine’ ilişkin sözleri Çiçek’e okundu. Çiçek “Çubuklu daha yetkili bir makamdadır. Neden çekindiğini benden daha iyi bilir. Bunu açıklaması gerekir” dedi. 
Dursun Çiçek’in savunmasında son olarak, “Benim bu konuda suçum neyse amirlerimin de suçu aynıdır” diye konuştuğu öğrenildi. 
 
Savcı: Tanık Munzur çelişkili konuştu 
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin duruşma salonundaki gizli bölümde ifade veren gizli tanık Munzur, 4 yıl önce Erzincan’da bir kafe işlettiğini ve kafesine gelip giden İl Jandarma Alay Komutanlığı’nda görevli Şenol Başçavuş ile samimi olduklarını anlattı. Munzur “Dursun Çiçek ile 8 kişi Erzincan’a sivil bir helikopterle askeri havaalanına geldiler. Karşılayıp Konak Mazlum Otel’e kadar götürdük. Akşam eğlence düzenledik” dedi. Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, Munzur’un savcılık ifadesinde ’her yerin karla kaplı’ olduğunu söylemesine karşın tanığın duruşmada farklı beyanda bulunduğuna dikkat çekti. Pekgüzel, “Çiçek Erzincan’a ne zaman geldi?” sorusuna Munzur, “Ne fazla kıştı, ne fazla yazdı. Tam bilemiyorum. Kar yoktu. Tam hatırlamıyorum” dedi. Dursun Çiçek ve avukatlarının sorularına da yanıtlar veren Munzur, “Çok zor günler geçirdim. Çocuklarım aç kalınca hırsızlıkyaptım. 6 ay hapis cezam ertelendi. Psikolojik tedavi de gördüm” diye konuştu