Vatani görevini İzmir"de yapan Er Muhammed İbrahim Kum"u darp eden Piyade Üstçavuş Fatih Örs askeri mahkemeye verilirken, bölük komutanı disiplin, tabur komutanı da uyarı cezası aldı. Kum ailesinin başvurduğu TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu da olaya el koydu.
Edinilen bilgiye göre, Muhammed İbrahim Kum, Narlıdere"deki İstihkam Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı"nda Ekim 2009"da silah altına alındı. Kum, askerliğinin 10"uncu gününde, 280 askerin önünde takım komutanı Üstçavuş Fatih Örs tarafından dipçik ve hortumla bayılıncaya kadar dövüldü. Kum ve arkadaşları, olayı telefonla ailesine aktardı. Nazan Kum, bundan sonra yaşananları Milliyet"e şöyle anlattı:
“ Önce ensesine tüfekle vurup yere düşürmüş, sonra hortumla dövmüş. Kan revan içinde kalınca askerler "komutanım ölecek" diye bağırmışlar. O da "ölürse ölsün bayrağa sarar şehit oldu deriz" diye karşılık vermiş. Oğlumu yemin törenine çıkarttırmadılar. Tören sonrasında oğlumu sıkıştırıp "komutanlarım suçsuz" diye imzalı yazı almışlar”. Milli Savunma Bakanlığı, Meclis komisyonunun sorusu üzerine verdiği yanıtta darp olayı doğrulanırken, “bu kapsamda; Takım Komutanı P. Üçvş, A. Fatih Örs hakkında gerekli yasal işlemin yapılarak askeri mahkemeye sevk edildiği, bölük komutanına nezaret eksikliği nedeniyle disiplin cezası verildiği, tabur komutanının ise bu tür olayların bir daha olmaması maksadıyla yazılı olarak uyarıldığı tespit edilmiştir” denildi.

Milliyet