Ergenekon Davası, Kafes Eylem Planı ve Balyoz Davası kapsamında cezaevinde tutuklu bulunan askerlerin eşleri, kamuoyunun dikkatini çekmek için geniş katılımlı eylem hazırlığına başlıyor.

Balyoz Planı Davası kapsamında tutuklanan Eski 1. Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan"ın eşi Nilgün Doğan, ANKA"ya yaptığı açıklamada, hem Silivri Cezaevi"nde hem de Hasdal Askeri Cezaevi'nde bulunan emekli ve de muvazzaf sanık durumda olan arkadaşların eşleri ve aileleri olarak etkinliği planladıklarını belirtti. Doğan, “Tabi bu yaptığımız işlerin yasal platformlarda olması, ailelerine zarar getirmemesini göz önünde bulundurarak çok dikkatli bir şekilde, iyi bir organizasyonla bu işi yapmayı düşüyoruz. Aynı zamanda mümkün olduğunca çok büyük kitlelere ulaşmayı istiyoruz” dedi.

Sivil Toplum Kuruluşlarından da çok sayıda telefon aldıklarını ifade eden Doğan, “Hukukla ilgilenen dernekler, eski hukukçular, profesörler bize destek vereceklerini söylüyorlar; "hukuksuzluğa birlikte başkaldıralım olay sadece askerlerin tutuklanması değil, bir hukuk katliamı diye." Özellikle hukukçulardan çok büyük destek alıyoruz. Dolayısıyla yapacağımız etkinlik büyük çapta olacak. Onun çalışması üzerindeyiz. Bu etkinlik, geniş katılımlı sokak eylemi şeklinde olacak” diye konuştu.

ANKA