Hatay'da güvenlik güçlerinden kaçmak isteyen teröristler yangın çıkardı. Fırnız Yaylası'nda çıkan yangın söndürülmeye çalışılırken, Yangın bölgesine giden Alay Komutanı Çolak ve bazı gazeteciler alevler arasında kaldı.

Edinilen bilgiye göre Antakya merkeze bağlı Serinyol Beldesi'ndeki Fırnız Yaylası'nda aracı bozulan bir vatandaş, teröristler tarafından rehin alınarak alıkonuldu. Daha sonra serbest bırakılan vatandaş akşam saatlerinde şehre dönerek durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Yaşanan bu olay üzerine bölgede saat 18.30 sıralarında operasyon başlatan İl Jandarma ekipleri, Fırnız Yaylası kırsalında teröristlerle sıcak temas sağladı.

Yaşanan çatışmada 1 teröristin vurulduğu bunun üzerine olay yerinden kaçmaya çalışan teröristlerin yangın çıkardığı öğrenildi. Yangının büyümesi ile birlikte bölgeden kaçmayı başaran teröristlerin yakalanması için Hatay İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı tüm birliklerden takviye kuvvet istenerek bölgedeki operasyon genişletildi.

Fırnız Yaylası'nda teröristlerin çıkardığı yangın kısa sürede tüm bölgeyi etkisi altına aldı. Akşam saat 21.00 sıralarında bölgeye yakın bir yerde konuşlanan Hatay İl Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler askerlerin bölgedeki terör tehdidi nedeniyle yaptıkları uyarı sonucunda yangına müdahale edemedi.

İl Jandarma Alay Komutanı Albay Vedat Çolak'ın bizzat yönettiği operasyon kapsamında bölgenin güvenliğinin sağlanmasının ardından yaylada konuşlanan Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri saat 22 sularında yangına müdahale etmeye başladı.

Yangın bölgesine giden Alay Komutanı Çolak ve bölgede yangını görüntülemek üzere bulunan bazı basın mensupları alevlerin ortasında kaldı. Albay Vedat Çolak güçlükle alevlerin dışına çıkmayı başarırken basın mensupları alevlerin ortasında yer alan güvenli bir bölgede yaklaşık 4 saat mahsur kaldı. Çıkış yollarındaki yangının kontrol alınmasının ardından gazeteciler bölgeden ayrıldı.

4 ayrı bölgede yaklaşık 11 saattir devam eden ve 40 hektarlık ormanlık alanda etkili olan yangın söndürme çalışmalarına Hatay Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Kahramanmaraş, Kilis, Osmaniye ve Hatay'ın ilçe belediyelerine ait itfaiye ekipleri destek verdi.

30 arazöz, 60 kişilik yer ekibi ve 7 iş makinesiyle yapılan çalışmalar sonucunda 2 bölgede yangın kontrol altına alınırken diğer 2 bölgede söndürme çalışmaları devam ediyor.

Yangının büyümesini engellemek için ağaç kesimi yapan yer ekibinden bir kişi testerenin kayması sonucu ayağından hafif şekilde yaralanırken yine yer ekibinden 3 kişi aşırı duman nedeniyle fenalaştı. İşçilerin durumlarının iyi olduğu bildirildi.


YANGIN KISMEN KONTROL ALTINDA
Hatay'ın Serinyol Beldesi Fırnız Yaylası'nda teröristlerle yaşanan çatışma sonrasında çıkan yangınının kısmen kontrol altına alındığı bildirildi AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, yaylada devriye görevi yapan jandarma ekipleri ile 2 terörist arasında çıkan çatışmanın ardından meydana gelen orman yangınına müdahale sürüyor.

Hatay'a bağlı Antakya, Dörtyol, İskenderun, Serinyol ve Kırıkhan Belediyesi itfaiyelerinin yanı sıra, Adana, Kahramanmaraş ve Kilis'ten getirilen toplam 25 arazöz, 5 su tankı, 3 dozer, bir greyder ve bir helikopter ile yangının kısmen kontrol altına alındığı, söndürme çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Bu arada, dün gece karanlıktan yararlanarak kaçan ve yaralı oldukları tahmin edilen teröristlere yönelik operasyonların da devam ettiği kaydedildi

Milliyet