Aydın Ilıcabaşı Mahallesinde bulunan Ilıcabaşı sağlık ocağı ikinci katında oluşturulan 112 Acil Yardım İstasyonu açılış törenine Aydın Valisi Mustafa Malay, geçen dönem Ak Parti Aydın Milletvekili Semiha Öğüş, Aydın Vali Yardımcısı Nuri Çobanoğlu, Aydın İl Sağlık Müdür Vekili Faruk Aydın, 112 Acil Yardım İstasyonu Komuta Sorumlu Hekimi Salih Güçlü, 112 çalışanları ve davetliler katıldı.
Ankara, Aydın, Konya ve Van illerinde olmak üzere toplam 5 noktada canlı bağlantı ile açılışlar 112 Acil Yardım İstasyonlarının açılışı gerçekleştirildi.
Aydın"da gerçekleştirilen açılış öncesi Aydın Valisi Mustafa Malay" 112 Acil Servis İstasyonu Komuta merkezinde incelemelerde bulundu.
Açılış saati geldiğinde ise Komuta merkezi içerisinde hazırlanan yayın odasından canlı bağlantı ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bağlantı yaparak, Vali Mustafa Malay ile konuştu. Erdoğan, Vali Malay"a yeni komuta merkezlerinin hayırlı olmasını dilerken, Tüm Aydın"ın kurulan komuta kontrol merkezi ile birlikte sağlıkta yeni bir döneme başladığını belirtti.
Aydın Valisi Mustafa Malay, ise canlı bağlantı ile yaptığı konuşmada, 2001 yılında 12 olan 112 merkezinin bugün itibari ile 21"e çıktığını belirterek şunları söyledi, “bu istasyonlarımızın 3"ü il merkezinde olmak üzere tüm ilçelerimizde 112 istasyonumuz mevcuttur. 2001 yılında 6 bin vakaya ulaşılabilmiş, 2007 itibari ile ulaştığımız vaka ve hasta sayısı 18 binin üzerine çıkmıştır. Ben sabahın erken saatlerinde çeşitli noktalardan. 112 istasyonlarını arayarak denetliyorum. Ve saat tutuyorum. Görüyorum ki 3 -5 dakika içerisinde 112 ambulansı olay yerine ulaşıyor. Ben görev yaptığım süre içerisinde tek bir şikayet tarafıma intikal etmedi. Vatandaşlarımızın devletinden beklediği hizmetlerin başında gelen sağlık konusunda aydın"a tanınan, çağdaş ve modern hizmetlerden dolayı Aydın halkı adına da teşekkür ediyorum”
112 Acil Yardım İstasyonu Komuta Sorumlu Hekimi Salih Güçlü ise komuta merkezi hakkında bilgi vererek şunları söyledi. “Komuta merkezimizde 20 sağlık personeli ve 9 doktorumuz görev yapmaktadır. Günlük ortalama olarak 7 bin civarında çağrı alıyoruz, hiç kısıtlamaya gitmeden her noktaya ulaşmaya çalışıyoruz. 7 bin çağrının içerisinde ise bizim görevlendirdiğimiz ortalama ambulans sayısı 50 civarında. En yoğun günlerde ise 60 – 70"e çıkıyor. Ancak 7 bin çağrımız alınıyor. Bu merkez. Aydın"da 21 istasyonun komuta edildiği bir yer. Her istasyonun hareketi buradan takip ediyor. Yaklaşık 20 bin YTL"ye mal olan merkezimiz Sağlık Müdürlüğümüzün kendi imkanları ile kurularak halkımıza bugünden itibaren sunulurken il genelinde vakaya ulaşma süremiz ise ortalama olarak 5 buçuk dakika olarak hesaplandı.”
Güçlü, ayrıca vatandaşlardan boş yere 112 çağrı merkezini aramamalarını belirterek, bir vaka anında ise adreslerini posta adresi şeklinde değil, belirli yerleri orada bulunan mekan isimleri ile tarif edilmesiyle daha hızlı ulaşımın sağlandığını söyledi.
Gerçekleştirilen açılış sonrası ise komuta merkezi davetlilere tanıtıldı.