TEKİRDAĞ"da 2002 yılında "Adam öldürmeye teşebbüs" suçundan cezaevine giren ve 10 yıl hapis cezası almasına rağmen 2 yıl hapis yattıktan sonra "Şartla Salıverme ve Erteleme Yasası" ile tahliye edilen 27 yaşındaki Şafak Kara, komşusunu ve kızını öldüresiye dövünce tekrar cezaevine girdi. Kara 5 yıl içinde suç işlediğiiçin, ertelenen 8 yıllık hapis cezasını da çekecek.
Altınova Mahallesi Kazım Ayvaz Sokak'ta 10 gün önce meydana gelen olayda, Şafak Kara, üst kat komşusu olan Ayşe Erdoğan'ın evine zorla girerek Ayşe Erdoğan ile kızı 3 yaşındaki Günce"yi öldüresiye dövdü. Ağır yaralanan anne ve kızı yaklaşık bir hafta yoğun bakımda kaldıktan sonra hayati tehlikeyi atlattı. Olaydan sonra kaçan Şafak Kara'yı yakalamak için Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri özel bir ekip kurarak, tüm arkadaşlarının ve ailesinin ifadelerini aldı. Şafak Kara"nın Zonguldak"ın Çaycuma İlçesi'ne bağlı Saltukova Beldesi"nde olduğunu tespit etti. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, Şafak Kara"yı, adına yatan parayı çekmek için PTT şubesine gittiği sırada yakalayarak gözaltına aldı.
ÇAMAŞIR ASMA YÜZÜNDEN
Gece saatlerinde Tekirdağ'a getirilen Şafak Kara, ifadesinde suçlamaları kabul ederek şöyle dedi:
“Ayşe Erdoğan üst kattan çamaşırlarını asmıştı. Annem de ona kızarak çamaşırlarını aşağıya sarkıtmamasını söyledi. Bunun üzerine Ayşe Erdoğan anneme bağırınca tartışma başladı. Daha sonra ben de kendimi kaybettim ve üst kattaki evde kavga ettik. Ayşe Erdoğan'ı yerde kanlar içinde görünce kaçtım. Şehir dışına kadar yürüdüm. Daha sonra Zonguldak'a gittim ve orada saklandım.”
Tekirdağ Cumhuriyet Savcısı tarafından alınan ifadesinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen Şafak Kara, tutuklanarak Tekirdağ Kapalı Cezaevi'ne konuldu. 2002 yılında adam öldürmeye teşebbüs suçu ile cezaevine girdiği ve 10 yıl hapis cezası aldığı öğrenilen Kara"nın 2 yıl cezaevinde yatıktan sonra 2004 yılında "Şartla Salıverme ve Erteleme Yasası" ile tahliye olduğu anlaşıldı. Kara'nın, 5 yıl içinde tekrar suç işlediği için, infaz edilmemiş 8 yıllık cezasını da çekeceği belirtildi.


MİLLİYET