Yunanistan Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu, Başbakan Erdoğan'ın Türkiye ile Yunanistan arasında var olan sorunların çözümü için ortak çalışma grubu oluşturulması teklifine tam destek verdiklerini açıkladı. Erdoğan'ın mektubunu büyük bir memnuniyet ile karşıladıklarını kaydeden Papandreu, “Sayın Erdoğan'ın önerilerini kabul ediyoruz. Bakanlar düzeyinde çalışalım. Türkiye'nin AB üyeliği kesin bir haktır ve destekliyoruz” dedi. Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın Yunanistan ziyeretinde Başbakan Papadreu ile bir araya geldi. Görüşmede Papandreu, Erdoğan'ın açılım davetine cevap verdi.
Başbakan'ın mektubunda önerdiği tüm konularla ilgili olarak çalışmaya hazır olduklarının ifade edene Papanderu, kendisinin yeni başbakan olarak değil 1999'dan bu yana iki ülke arasındaki ilişkilerde önemli adımların atılmasına katkıda bulunmuş biri olarak görülmesinin daha doğru olacağını ifade etti. Başbakanın önerdiği ilgili bakanlar ve Başbakan düzeyindeki çalışmaya hazır olduklarını ifade eden Papandreu aramızdaki bütün zor konuları karşılıklı işbirliği ile aşabileceklerini söyledi.

10 YIL ÖNCE MÜMKÜN DEĞİLDİ

On yıl önce hiç konuşulmayan konuların artık empati kurularak konuşulmasının önemine değinen Papandreu bu süreçte ticaretin milyon dolarlardan 3,5 milyar dolara yükseldiğini ifade etti. Papanderu Aralık ayında AB zirvesi öncesinde Başbakan Erdoğan ile biraraya geleceğini söyledi.

Davutoğlu Aralık'ta Atina'ya gidecek

Papandreu ile görüşmesinden sonra Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Papandreu'nun seçimlerden hemen sonra Türkiye'yi ziyaret etmesinin bizde heyecan yarattığını ve gönlümüz kazandınız” dedi. Bağış, “Kıbrıs'ta çözüm istiyoruz. Biz Talat yönetimini teşvik ediyoruz, sizden de Hristofyas yönetimini teşvik etmenizi bekliyoruz. Çözüm için beraber çalışalım” diye konuştu. Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu'nun aralık ayında Atina'yı ziyaret edeceğini hatırlatan Bağış, “Birbirimizi anlayarak çözümler üzerinde çalışabiliriz. Yunanistan'dan daha fazla destek bekliyoruz” dedi./yeni şafak