Babası felçli olan küçük B.K.'nın annesi, doktordan alınan darp raporuyla polis merkezine giderek komşularından şikayetçi oldu.

UŞAK'ta, ilköğretim öğrencisi 12 yaşındaki B.K. (Berat Keskin), sokakta oyun oynarken itiştiği arkadaşının annesi, tezyesi ve dedesi tarafından ``sana birşey vereceğiz'' denilerek evi sokulduğu, sonrasında da tekme, tokat ve yumruklarla öldüresiye darp edildiği öne sürüldü. Babası felçli olan küçük B.K.'nın annesi, doktordan alınan darp raporuyla polis merkezine giderek komşularından şikayetçi oldu.

Akıl almaz olay, önceki gün (cuma) Atatürk Mahallesi 5. Duygu Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, aynı sokakta oturan ailelerin çocukları R.B. (Rabia Yıldırım) (8) ve B.K. öğle saatlerinde oyun oynarken itişip tartışmaya başladı. Eve ağlayarak giden R.B., komşularının oğlu B.K.'nın kendisini ittirdiğini söyledi. Bunun üzerine, R.B.'nin annesi H.Y. (Hatice Yıldırım) (29), teyzesi F.T. (Firdevs Tekin) (45) ve dedesi emekli işçi K.Y.'nin (Kamil Yıldırım) (80), B.K.'yı ``sana birşey vereceğiz'' diyerek eve çağırdığı iddia edildi. H.Y., F.T. ve K.Y.'nin daha sonra, ilköğretim öğrencisi B.K.'yı eve sokup kapıyı kilitleyerek tekme, tokat ve yumruklarla öldüresiye dövdüğü, yüzünü tırnakladığı ileri sürüldü. Bir süre sonra eli yüzü kanlar içinde sokağa atılan ve teyzesinin evine sığınan B.K., Uşak Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. İşten dönüp oğlunu hastanede feci şekilde dayak yemiş halde bulan anne Emine Keskin (42) ise çılgına döndü. Tedavisi tamamlanan küçük B.K., doktorun verdiği ``kulak, yüz ve sırt bölgesinde darp izleri bulunduğu'' yönündeki raporla, annesi Emine Keskin tarafından İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek ifade verdi.

Polise verdiği ifadede, başından geçenleri, ``Sokakta oyun oynarken komşumuzun kızı R. ile birbirimizi ittirdik. Ardından R.'nin annesi H.Y. beni `sana bir şey vereceğiz' diyerek evlerine çağırdı. Ben eve girer girmez üzerimden kapıyı kilitledi. R.'nin annesi ve evde bulunan teyze ve amca bana tokat ve yumruklarla vurmaya başladı. Yüzümü tırnakladılar. Kulaklarımdan tutup havaya kaldırdılar. Sırtıma terlikle vurdular. Beni yarım saate yakın dövdükten sonra kanlar içinde sokağa attılar'' diye anlatan küçük B.K. annesine sarılıp ağladı.

Eşinin felçli olduğunu ve evini geçindirmek için çocuk baktığını anlatan anne Emine Keskin, komşularının yaptığına bir anlam veremediğini söyledi. Komşularından şikayetçi olan Keskin, ``İşten eve geldiğimde oğlumun evde olmadığını gördüm. Sonra kardeşim aradı hastanede olduklarını söyledi. Karşı komşularımız Y. ailesi küçük kızlarını ittirdi diyerek oğlumu çok kötü dövmüşler. Kocaman insanlar el kadar çocuğa nasıl böyle bir vahşet yapar anlamış değilim. Bunu yapanlar karşı komşumuz. Çocuğa adeta işkence yapmışlar. Eşim felçli ve evin önünde oğlumun çığlıklarını duymuş ancak kalkamadığı için müdahale edememiş. Oğlumu bu hale getirenlerden şikayetçiyim'' dedi.

Şikayet üzerine polis merkezine getirilen H.Y., F.T. ve K.Y. ifade verdi. Suçlamaları reddeden ve ifadelerinin ardından serbest bırakılan üç kişi de kendilerine iftira attığını savundukları Emine Keskin ve kızlarına sarkıntılık yaptığını öne sürdükleri oğlu B.K.'dan şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

DHA